Titel: WintergeheimenWintergeheimen
Auteur: Lulu Taylor
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Hanneke van Soest
Publicatiedatum: november 2018
Aantal bladzijdes: 480
Recensie: Heidi

Cover
De cover vind ik erg mooi en passend bij de titel. Het geheel ademt mysterie en kou uit. Je ziet een vrouw in een rode jas, wat mooi afsteekt in de witte sneeuw, richting een verlaten toren lopen die omringd is door bomen die wit besneeuwd zijn. De titel die rood is steekt ook mooi af, de cover maakt je nieuwsgierig en het zinnetje, ‘sommige geheimen kunnen beter verborgen blijven’, wakkert dat gevoel alleen maar aan.

Auteur
Lulu Taylor 
groeide grotendeels op in het buitenland en keerde terug naar Engeland om haar school af te maken. Ze studeerde Engels aan de universiteit van Oxford en werkte bij een uitgeverij. Na enkele succesvolle romans is ze psychologische thrillers gaan schrijven.

Achterflap
In 1965 trouwt Alexandra Crewe met de man die haar vader voor haar heeft uitgezocht, maar het huwelijk blijkt al snel een grote vergissing. Dus als de ware liefde zich aandient, kan Alexandra de verleiding niet weerstaan en volgt ze haar minnaar naar zijn prachtige kasteel in Dorset, Fort Stirling. Dan slaat het noodlot toe, en vraagt Alexandra zich af of dit haar straf is voor het verlaten van haar man.
Decennia later is Delilah Young de nieuwe kasteelvrouwe van Fort Stirling. Ze is dol op haar man en is vast van plan het wat trieste kasteel op te vrolijken met vreugde, gelach en kinderstemmen. Maar leugens uit het verleden blijken ook in het heden door te werken, en Delilah ontdekt dat je sommige geheimen beter met rust kunt laten.

Mijn mening
Wintergeheimen is mijn derde boek van Lulu Taylor, de vorige twee boeken heb ik met plezier gelezen. Het verhaal gaat van start met een mysterieuze nachtelijke scene. In deze scene pleegt een vrouw in een witte japon zelfmoord. Hierdoor kom je direct op scherp te staan en vraag je je af wat er in hemelsnaam gebeurd is.

Wanneer ik verder lees spelen de hoofdstukken zich afwisselend af in het heden en verleden. We maken kennis met twee vrouwelijke personages. In het heden lezen we mee met het leven van Delilah, die getrouwd is met John. Zij wonen samen in het kasteel Fort Stirling. Als we jaren teruggaan in de tijd maken we kennis met Alexandra, die het allesbehalve gemakkelijk heeft. De afwisseling van heden en verleden in het verhaal zorgt voor de nodige afwisseling. Hierdoor kreeg ik op een gegeven moment het idee dat het verleden het heden weer in probeerde te halen.

Lulu Taylor weet als de beste de sfeer en omgeving waarin het verhaal zich afspeelt op de lezer over te brengen. Daardoor krijg je het idee dat je zelf door het kasteel meeloopt. Het is allemaal erg gedetailleerd, soms bijna iets te, waardoor het de neiging krijgt langdradig te worden, al is het wel weer passend voor het verhaal.
Over de stempel ‘thriller’ heb ik ook zo mijn twijfels. Er is wel onderhuidse spanning in het verhaal aanwezig, maar als het boek in het genre roman was ondergebracht, had dat ook prima gekund.

Al met al is het boek Wintergeheimen een boek dat prima in elkaar steekt, en waarin de facetten leugens, eenzaamheid, liefde, hoop en geheimen ruimschoots aan bod komen.

Sommige geheimen kunnen beter verborgen blijven.

Spanning: 3
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

ik geef Wintergeheimen van Lulu Taylor 4 sterren.

Heidi

Leave a Reply

  • (not be published)