Titel: KismetKismet
Auteur: Stefan Tetelepta
Genre: Feelgood
Uitgeverij: Stefan Schrijft
Publicatiedatum: derde editie oktober 2018
Aantal bladzijdes: 326 (e-pub)
Recensie: Manon

Over de auteur
Stefan Tetelepta
is 48 jaar en schrijft zeker al veertig jaar. Hij is freelancejournalist voor onder meer het Leidsch Dagblad, en behalve schrijven, fotografeert en filmt hij ook. Momenteel is Stefan werkzaam aan zijn tweede boek, meer informatie over Stefan vind je op zijn website: www.stefanschrijft.nl.

De achterflap
De negenentwintigjarige Moira Singer kent de liefde alleen maar uit speelfilms en liedjes, lekker veilig en op afstand. Pas als ze op een feest de vijf jaar oudere Finn ontmoet leert ze te denken met haar hart. Tijdens een warm weekend, midden in de zomer, voelt het alsof ze zijn voorbestemd, of zoals Finn het uitdrukt: het is kismet. Finn is innemend en charmant, maar verschuilt hij zich niet achter zijn nonchalante houding? En waarom weet hij al zoveel over haar, terwijl ze elkaar net achtenveertig uur kennen. Langzaam beseft Moira dat ze ook haar hoofd erbij moet houden.

Kismet is een roman over liefde, lotsbestemming en loslaten en neemt je mee naar Leiden, Parijs en New York.

Mijn mening.
Het verhaal begint met Moira die Finn ontmoet op een feestje. Moira komt net uit een slecht huwelijk waarna ze achterbleef met een grote schuld veroorzaakt door haar ex-echtgenoot. Moira mag hiervoor opdraaien aangezien haar ex met de noorderzon is vertrokken en alsof dat niet genoeg is, is ze ook net haar baan kwijtgeraakt.
Op dat feestje spreekt Moira amper met Finn, maar is toch onder de indruk van hem. Zeker als Finn aangeeft dat ze elkaar wel weer ontmoeten als dat het lot is. Moira helpt het lot een handje door te gaan hardlopen langs zijn huis. Hopende hem zo tegen te komen, wat dan uiteindelijk ook gebeurt en zo begint haar weekend met Finn…

Elk hart is gehavend, gaandeweg het leven vallen er gaten in die niet te helen zijn. De eerste reactie is om wat er nog van het hart over is te beschermen achter een muur of te verstoppen, zodat een ander de gaten niet ziet. Je hoopt dat je hart weer heelt. Dat gebeurt niet, want het heeft je gemaakt tot wie je bent. En wanneer twee gehavende harten als een legpuzzel in elkaar passen en één sterk hart worden, is dat liefde.

Het eerste gedeelte vertelt het verhaal vanuit Moira, hoe ze samen een romantisch weekend beleven. Waar Moira vooral naïef overkomt, is Finn voor mijn gevoel te glad. Hij heeft elke keer de juiste antwoorden. Ik als lezer denk dan: ’ren heel hard weg voor deze man!’

Totdat je bij deel 2 van Kismet komt, welk deel wordt verteld vanuit Finn. Dan wordt alles duidelijk waarom Finn de juiste antwoorden heeft en hoe hij al zoveel weet over haar.

Alleen was dit ook het gedeelte waar de schrijver mij kwijtraakte, het werd te verwarrend en voor mij ongeloofwaardig. Het einde maakte door de onverwachte twist wel weer wat goed. Stefan Tetelepta heeft een fijne schrijfstijl en Kismet las, ondanks dat het niet een boek voor mij was, vlot weg.

Kismet, het lot, lijkt te bestaan, het voelt alsof ik hem al mijn hele leven ken.

Een krappe 3 sterren voor Kismet.

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)