En we gaan nog even door, er komt veel uit in februari 🙂

Witte dood – Robert Galbraith (5 februari)
Billy, een labiele jongen, denkt als kind een moord gezien te hebben. Hoewel hij zich geen concrete details kan herinneren, gaat hij toch met zijn verhaal naar privédetective Cormoran Strike. Die neemt hem direct serieus, maar voor hij verder kan vragen, ontvlucht Billy in paniek zijn kantoor.
Strike en Robin Ellacott – ooit zijn assistente, nu zijn partner bij het detectivebureau – proberen Billy’s verhaal tot op de bodem uit te zoeken. Het onderzoek leidt hen via de achterstraatjes van Londen naar de Houses of Parliament, en naar een fraai maar onheilspellend landhuis, ver weg op het platteland. Maar hun onderzoek verloopt verre van soepel: Strikes bekendheid als privĂ©detective maakt het moeilijk om onopvallend te blijven werken, en zijn relatie met Robin staat onder hoogspanning.

Bekijk op bol.com

 

Een oude vijand – Tom Wood (12 februari)
Victor is een freelance huurmoordenaar, een professional, een killer – de beste die er is. Hij is ijskoud, efficient en trefzeker. Hij leeft alleen, werkt alleen en niemand kent zijn achtergrond of echte naam. Voor hem is iedere opdracht een zuiver zakelijke transactie: hij schakelt het doelwit uit en krijgt daarvoor betaald.
Maar nu wordt het wel erg persoonlijk: een oude bekende vraagt Victor om hulp. Niet om te moorden, maar om te beschermen. Norimov is een Russische gangster die wel gewend is aan doodsbedreigingen, maar nu is zijn dochter Gisele in gevaar. Een complicerende factor is dat Gisele spoorloos is. Als Victor haar eindelijk weet te vinden, blijkt dat nog maar het begin van de problemen. Opgejaagd door de straten van Londen moet Victor alles op alles zetten om Gisele te beschermen, want dit is niet zomaar een bodyguardklusje: Gisele is achter een groot geheim gekomen dat haar niet alleen háár leven kan kosten, maar iedereen met wie ze ooit in contact is geweest. En wat Victor ook doet, hun vijanden komen steeds dichterbij.

Bekijk op bol.com

 

Dodenlijst – Marin Osterdahl (28 februari)
In een boerderij wordt een doormidden gezaagd lijk aangetroffen, in het voorhoofd staan symbolen gekerfd. Het blijkt de baas van de Zweedse immigratiedienst en hij is de eerste van meerdere hooggeplaatsten die in korte tijd vermoord worden. Angst heerst: niemand weet wie er zal volgen. Rond dezelfde tijd houdt de Russische marine een oefening die verkeerd afloopt – een onderzeeër komt niet meer boven water. Alleen Ruslandexpert Max Anger ziet het verband en kan de moordenaar stoppen. Maar hij wordt gedwarsboomd omdat sommige dingen uit het verleden het oppervlak niet mogen bereiken.

Bekijk op bol.com

 

Resurrection Bay – Emma Viskic (21 februari)
Wanneer Calebs jeugdvriend op brute wijze wordt vermoord in zijn huis in Melbourne – vingers gebroken, keel doorgesneden – besluit hij de moordenaar op te sporen. Maar Caleb is doof en hoewel hij inmiddels expert is in het lezen van menselijke expressies, leiden verkeerd liplezen en gemiste woorden tot verwarring en problemen. Als zijn ex-vrouw ook in gevaar blijkt te zijn keert hij terug naar zijn geboorteplaats Resurrection Bay. Maar daar komt hij erachter dat iedereen – ook zijn beste vriend – iets verbergt. En hoe dieper hij graaft, hoe donkerder de geheimen…

Bekijk op bol.com

 

Twee kunnen een geheim bewaren – Karen McManus (13 februari)
Ellery en haar tweelingbroer Ezra moeten noodgedwongen verhuizen naar de geboorteplaats van hun moeder. Lang geleden is hun tante Sarah daar verdwenen – een zaak die nooit is opgelost en waar in de familie nooit over gesproken wordt. Algauw ontdekt Ellery dat er pas nog een meisje is verdwenen. Net als Sarah was dit meisje homecoming queen op school, en niet lang daarna worden ook de meisjes die dit jaar genomineerd zijn bedreigd. Ellery is een van de kandidaten en besluit zelf op onderzoek uit te gaan. Ze wordt daarbij geholpen door Malcolm, een jongen van school die ze stiekem wel leuk vindt, maar die ook meer lijkt te weten dan hij doet voorkomen. Langzaam maar zeker komt Ellery dichter bij de waarheid. Maar dan vindt er nog een verdwijning plaats en deze keer wel heel dichtbij…

Bekijk op bol.com

 

Jij ik alles – Catherine Isaac (12 februari)
Jessica is helemaal klaar met Adam. Zijn constante leugens, overspel en gebrek aan interesse voor hun pasgeboren zoon lopen de spuigaten uit. Als ze hem de deur wijst, vertrekt hij naar Frankrijk en laat niets meer van zich horen. Opgeruimd staat netjes.
Tien jaar later is baby William uitgegroeid tot een lieve, slimme jongen die steeds meer vragen stelt over zijn vader. Adam woont nog altijd in Frankrijk en runt daar een hotel in een prachtig kasteel. Jessica zet haar trots opzij en boekt een kamer voor de zomervakantie. Daar, midden in de zonovergoten Dordogne, heeft ze maar één missie: ervoor zorgen dat flierefluiter Adam eindelijk zijn hart verliest aan hun zoon en hem nooit meer in de steek laat. Want Jess draagt een geheim met zich mee dat Williams leven voorgoed zal veranderen…

Bekijk op bol.com

 

Verwacht in februari 2019, deel 1

Leave a Reply

  • (not be published)