Titel: Springvloed
Springvloed Naam regisseurs: Mattias Ohlsson, Niklas Ohlson & Pontus Klänge
Seizoen: 2
Jaar van uitkomst: 2018
Belangrijkste acteurs: Kjell Bergqvist,Julia Ragnarsson,Johan Widerberg
Genre: Crime, drama, misdaad
Aantal afleveringen: 10 van gemiddeld 45 minuten
Distributeur: Lumière Crime Series
Recensie: Amanda

Het tweede seizoen van Springvloed gaat verder na het succesvolle eerste deel en is de verfilming van het boek De derde Stem van Cilla en Rolf Börjlind. De opnames vonden plaats in Marseille, Göteborg en Stockholm. Het is gebaseerd op de sterke Rönning & Stilton reeks. Een moord in Stockholm op een douanebeambte, geënsceneerd als zelfmoord, houdt verband met een brutale moord op een blinde vrouw in Marseille. De moorden raakt zowel Olivia als Abbas persoonlijk. Mette Olsäter krijgt de zaak toegewezen en vraagt Tom Stilton om hulp.

Een fijne serie om te kijken. De acteurs zitten erg goed in hun rol en passen ook perfect in het plaatje van de personages. Vooral Olivia en Tom zijn aansprekende personages door de problemen die ze beiden hebben. De acteurs zorgen ervoor dat de personages echt tot leven komen. Nergens lijkt iets ‘te geacteerd’ te zijn. Alles komt echt en vol emotie over. Je hebt eerder het gevoel naar een waargebeurd verhaal te kijken dan naar een fictief verhaal. Puur door de goede acteurs, het prima uitgewerkte verhaal en de omgeving waarvoor gekozen is.

In dit verhaal komt Abbas iets meer tot zijn recht in de delen rondom de moord in Marseille. Hier zorgt hij voor de nodige tenenkrommende momenten. Kom niet aan een geliefde, want dan komt Abbas aan jou! Olivia komt in dit seizoen op een iets andere manier in beeld, dit zorgt voor een andere kijk op haar. Daarnaast bezorgd Mette de kijker ook nog even de schrik van hun leven. Goed geacteerd en gefilmd.

De verschillende settingen zijn ook erg mooi in beeld gebracht. Niet alleen Stockholm is mooi gefilmd, maar zeker ook Marseille. Ze hebben goede beelden gebruikt om de kijker een goed idee te geven van de steden. Maar ook de sfeer in Marseille weten ze goed te vangen, bijvoorbeeld wanneer er op een markt wordt gefilmd. Mooie sfeerbeelden van rijk en arm, maar ook van de ‘slechtere’ wijken.

Het verhaal is spannend en na het lezen van het boek heb je ook het idee dat alle belangrijke facetten gebruikt zijn. Persoonlijk ben ik erg blij dat er gekozen is voor een tiendelige serie en niet voor een enkele film. Bij een film gaan er vaak zoveel dingen verloren die toch van belang zijn voor het verhaal. Een hele goede keuze dus van de regisseurs en auteurs.

Geconcludeerd kan worden dat het tweede deel in de serie een goede opvolger is van deel één. De personages trekken je weer mee in het verhaal en dit zorgt ervoor dat het voelt als thuiskomen. Spannend van begin tot eind met een goed uitgewerkte verhaallijn zorgen voor een aantal spannende uren kijkplezier.

Wij raden de serie dan ook zeker aan, maar kijk wel eerst seizoen één. Het zou zonde zijn als je een deel van de verhaallijn mist!

Wij geven Springvloed 2 dan ook een hele mooie 4,5 ster en kijken nu al reikhalzend uit naar Springvloed 3.

Robin & Amanda

One Comment to: Tv-serie: Springvloed 2

Leave a Reply

  • (not be published)