Titel: Lady LimboLady Limbo
Auteur: Consuelo Roland
Genre: Thriller
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Vertaling: Frank Van Der Knoop
Publicatiedatum: juni 2018
Aantal bladzijdes: 464
Recensie: Brenda

Cover
Een blauwkleurige cover en een vrouw in een wit jurkje die door een groot wit licht in het middelpunt wordt gezet. Een mooie en aansprekende cover. Wat ik niet snap, is dat de titel en de naam van de auteur door het kleurgebruik niet duidelijk naar voren komt. Sommige letters vallen letterlijk weg.

Auteur
Consuelo Roland
(Kaapstad, Zuid-Afrika) is een alom geprezen auteur met meerdere titels op haar naam. Binnen de Zuid-Afrikaanse literatuur heeft ze een unieke stijl: de scherpe blik van de toeschouwer, een bijzonder gevoel voor details en grote filmische kwaliteiten.

Achterflap
Paola Dante, een ambitieuze carrièrevrouw en in de steek gelaten echtgenote, ligt in coma. Ze staat voor een duidelijke keuze. Gaan of blijven? Ze moet een besluit nemen. Binnen één minuut – een verblijf in het limbo kan een seconde of eeuwig duren – overweegt ze de omstandigheden waardoor ze op de intensive care terecht is gekomen.

Het begon allemaal met een merkwaardig incident in hun jeugd, met een ingewikkelde driehoeksverhouding en een tragisch ongeluk. Lange tijd later komt Daniel terug in haar leven en weet hij haar over te halen om met hem te trouwen. En dan verdwijnt hij op een dag spoorloos, terwijl hij het avondeten klaarmaakt. Het is alsof hij van de aardbodem is verdwenen, en nooit deel is geweest van haar leven.

Mijn mening

Schoonheid is niet iets wat je op een plank moet zetten om nooit te worden aangeraakt.

Consuelo Roland is een totaal onbekende auteur voor mij. De achterflap klinkt wel interessant genoeg om aan het boek te beginnen. Ook wordt de titel al snel duidelijk gemaakt met een uitleg. De proloog van het verhaal start direct met een advertentie uit naam van Lady Limbo.

De eerste hoofdstukken zijn interessant en vertellen je over de verdwijning van Daniel, de echtgenoot van Paola en hoe hij is. Wanneer Daniel na een paar dagen nog geen contact heeft opgenomen gaat Paola op zoek naar haar echtgenoot. Alleen vond ik de zoektocht van Paola naar haar man steeds langdradiger worden. Ze ontdekt wel dingen, maar er zit een spanning in het verhaal. Voor mij is er maar één moment geweest waarin het verhaal spannend werd, maar ook dit moment was zo weer voorbij. Naar het einde toe werd het verhaal wat boeiender vanwege de antwoorden die langzaam naar buiten kwamen.

De schrijfstijl ligt mij persoonlijk ook niet zo. Lange hoofdstukken, en de auteur wist mij totaal niet mee te slepen in het verhaal. De personages bleven voor mij veel te oppervlakkig. Aangezien ik wel nieuwsgierig was waar Daniel nu gebleven was, bleef ik toch doorlezen om hierop een antwoord te krijgen.

Consuelo Roland heeft met Lady Limbo mij helaas niet weten te boeien.

Ik ben een woestijnduin waarop licht telkens anders valt als ik door de wind word beroerd.

Spanning: 2
Plot: 3
Leesplezier: 2
Schrijfstijl: 2
Originaliteit: 2
Psychologie: 3

Lady Limbo van Consuelo Roland krijgt van mij helaas maar 2 sterren.

Brenda

Leave a Reply

  • (not be published)