bron: amazon.com

Het nieuwe boek van Stephen King The Institute zal komend najaar verschijnen bij uitgeverij Meulenhoff Boekerij.

Het verhaal

Midden in de nacht, in een huis in een rustige straat in een buitenwijk van Minneapolis, vermoorden indringers in alle stilte de ouders van Luke Ellis en stoppen hem in een zwarte SUV. De hele onderneming duurt minder dan twee minuten.

Vervolgens wordt Luke wakker in het Instituut, in een kamer die precies op zijn eigen kamer lijkt, behalve dat er geen raam is. Aan de andere kant van zijn deur bevinden zich nog meer deuren met daarachter kinderen met speciale gaven – telekinese en telepathie – die daar op dezelfde manier als Luke terecht zijn gekomen: Kalisha, Nick, George, Iris en de 10-jarige Avery Dixon. Zij bevinden zich in de Front Half. Anderen, zo leert Luke, zijn naar de Back Half doorgestroomd.

In dit uitermate sinistere instituut zijn directeur Mevr. Sigsby en haar personeel meedogenloos in hun toewijding de kinderen de kracht van deze extranormale gaven te ontnemen.

Als je meespeelt kun je munten verdienen voor de automaten. Zo niet, dan wordt je bruut gestraft. Hoe meer slachtoffers er naar de Back Half verdwijnen, des te wanhopiger Luke wordt om te ontsnappen en hulp te zoeken. Maar niemand is ooit uit het Instituut ontsnapt.

Lees hier een kort fragment uit The Institute (Engelstalig)

(bron: entertainment weekly)

Over de auteur

Stephen King (Portland, Maine, 1947) is een begrip. Zijn boeken zijn stuk voor stuk bestsellers en wereldwijd werden er circa 400 miljoen exemplaren van verkocht. Vanaf 2019 verschijnen de boeken van Stephen King bij Meulenhoff Boekerij. (boekerij.nl)

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)