Titel: ColeCole
Auteur: Tijan
Genre: New Adult
Uitgeverij: Tinteling Romance
Vertaling: Olga Hoekstra
Publicatiedatum: maart 2019
Aantal bladzijdes: 350
Recensie: Danielle

Tijan is een bestsellerauteur in New York Times die spannende en onvoorspelbare romans schrijft. Haar personages zijn sterk en intens. Tijan begon later in haar leven te schrijven en toen ze eenmaal begon, was ze verslaafd. Tijan heeft meerdere bestsellers geschreven, waaronder de Carter Reed-serie, de Fallen Crest-serie en de Broken and Screwed-reeks. Ze is momenteel bezig met het schrijven van een nieuwe YA-serie. Ze woont met haar man in Minnesota samen met hun Engelse Cocker.

Hij was gewoon een man die een restaurant binnenstapte. Ik wist niet wie hij was of hoe hij heette. We keken elkaar niet eens aan. Niets verbond ons met elkaar. Toch kon ik zijn aanwezigheid tot in mijn ziel voelen, liep er een tinteling langs mijn ruggengraat. Hij straalde gezag uit. De lucht om hem heen leek te knetteren.

Dat was de eerste keer dat ik hem zag en ik raakte betoverd. Die tweede keer was anders. Hij stond in de mysterieuze privélift aan het einde van de gang in mijn appartementencomplex. Een vluchtig moment raakten onze blikken elkaar, toen schoven de deuren dicht. Ik was totaal overdonderd. De adem stokte in mijn keel. Mijn zintuigen stonden op scherp. Mijn lichaam leek te zoemen. Dat was nog maar het begin. Hij was het hoofd van de maffia. Ik stond op het punt om hopeloos verliefd op hem te worden.
Zijn naam?
Cole Mauricio.

Addison leidt een teruggetrokken leven nadat haar man bij een noodlottig ongeval om het leven is gekomen. Haar beste vriendin Sia is haar enige steun en toeverlaat en zij doet er dan ook alles aan om Addison weer op de rails te krijgen. Door afstand te doen van de vertrouwde omgeving, waarin Addison samen met haar overleden man Liam woonde, komt er stapsgewijs toch enige verandering in haar leven. Tot het moment daar is en ze de eigenaar van het gebouw ontmoet waarin ze haar intrek heeft gedaan.

Op dat moment voel je het bloed in je lichaam al warm worden en je hart maakt meer slagen per minuut. Cole komt binnen, niet in dat beruchte restaurant door die ene deur, maar rechtstreeks binnen in je lichaam. Je neemt de plaats in van Addison om telkens zo dicht mogelijk bij hem te staan als hij in beeld is.

Zijn blik schoot naar mij en ik zag lichtelijk geamuseerdheid, gevolgd door een verontschuldiging in zijn ogen flitsen. Toen vertrok zijn gezicht zich opnieuw in een onleesbaar masker. 

Cole is niet een duizend-en-een-nacht figuur. Hij heeft zijn geheimen en die kunnen het daglicht dan ook niet verdragen. Addison moet erbuiten gehouden worden en hoe hard Cole dit ook probeert, zijn gevoelens voor haar worden steeds sterker. Hoe lang houdt eenieder het vol om zijn patroon niet te doorbreken en zo misschien elkaar in gevaar te brengen?

Dit Nederlands debuut werd vertaald door Olga Hoekstra, die hier absoluut benoemd moet worden met name vanwege haar geweldige manier van het kiezen van de juiste woorden. Het boek leeft, de personages spatten uit het boek en de sensuele scènes zijn hartverwarmend. Wat het dan nog verder compleet maakt is de spanning omtrent de duistere achtergrond van Cole zodat je op het puntje van je stoel gaat zitten om snel tot het einde van het boek te lezen.

Nadat je het boek hebt gelezen kan je tot maar één conclusie komen: laten er snel meerdere boeken van Tijan vertaald worden in het Nederlands zodat we nog veel meer van deze schrijfster kunnen gaan genieten (en natuurlijk van al haar mannen die in haar boeken beschreven worden).

Ik kan niks anders zeggen dat Cole gewoon een boek is dat 5 sterren verdient!

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)