Op 5 februari verscheen bij uitgeverij Boekerij het vierde deel in de Cormoran Strike-serie, Witte dood van Robert Galbraith. Wij mochten maar liefst 5 paperbacks van deze spannende thriller verloten (waarvoor onze dank!). 

Het verhaal

Billy, een labiele jongen, denkt als kind een moord gezien te hebben. Hoewel hij zich geen concrete details kan herinneren, gaat hij toch met zijn verhaal naar privédetective Cormoran Strike. Die neemt hem direct serieus, maar voor hij verder kan vragen, ontvlucht Billy in paniek zijn kantoor.

Strike en Robin Ellacott – ooit zijn assistente, nu zijn partner bij het detectivebureau – proberen Billy’s verhaal tot op de bodem uit te zoeken. Het onderzoek leidt hen via de achterstraatjes van Londen naar de Houses of Parliament, en naar een fraai maar onheilspellend landhuis, ver weg op het platteland. Maar hun onderzoek verloopt verre van soepel: Strikes bekendheid als privédetective maakt het moeilijk om onopvallend te blijven werken, en zijn relatie met Robin staat onder hoogspanning.

Witte dood is zowel een fascinerend, op zichzelf staand mysterie, als het razendspannende volgende deel in het verhaal van Cormoran Strike en Robin Ellacott.

Over de auteur

Robert Galbraith is een pseudoniem van J.K. Rowling, auteur van de Harry Potter-serie en Een goede raad. In de Cormoran Strike-serie verschijnen nu succesvolle misdaadthrillers.

 

Om kans te maken moest je het antwoord geven op de volgende vraag:

  • Hoe heet de roman die J.K. Rowling geschreven heeft?

Het juiste antwoord is:

  • Een goede raad (The Casual Vacancy)

De winnaars zijn:

  • Ann Joris
  • Desirée Mosmans
  • Renee Zaris
  • Sylvia Bulder
  • W. Wentink

Gefeliciteerd!

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)