Op 5 februari verscheen bij uitgeverij Cargo de literaire thriller, Blonde Dolly van Tomas Ross. Wij mochten namens de uitgeverij 3 paperbacks van deze spannende thriller verloten (waarvoor onze dank!). 

Het verhaal

Zestig jaar na haar dood is de naam Blonde Dolly nog springlevend. Al decennia zoeken politiemensen en journalisten naar haar moordenaar. Haar moord is een raadsel, een mysterie, zoals Sebilla Niemans alias Blonde Dolly dat zelf ook was. Een prostituee aan de zelfkant van Den
Haag, maar getrouwd met een violist van het gerenommeerde Residentie Orkest. Ze reisde naar Londen, Antwerpen en Parijs en overnachtte met rijke en prominente Nederlanders in chique hotels.

De vragen rond haar raadselachtige dood op 31 oktober 1959 zijn nooit beantwoord. Waarom leidde de hoofdcommissaris van Den Haag zelf het onderzoek? Hoe kwam Dolly aan een fortuin aan geld en huizen? En waar is haar beruchte blauwe boekje gebleven waarin ze de namen van haar clientèle zou hebben genoteerd?

Over de auteur

Tomas Ross (1944, pseudoniem van Willem Hogendoorn) is auteur en scenarist. Ross schreef sinds de vroege jaren tachtig tientallen romans, onder meer over het Englandspiel, de Greet Hofmans-affaire, de val van Srebrenica, de dood van Mathilde Willink en de moord op Pim Fortuyn. In vrijwel elk boek werkt hij een bestaand gegeven uit tot een verhaal waarin de feiten een even grote rol spelen als de verzonnen gebeurtenissen.

Om kans te maken moest je een mail sturen met het antwoord op de volgende vraag:

  • Met welke roman won Tomas Ross de Gouden Strop in 2003?

Het juiste antwoord is:

De winnaars zijn:

  • Chantal Suy
  • Linda Voskuil
  • Mia Smit

Gefeliciteerd!

Winactie gemist? Kijk hier voor meer lopende winacties

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)