Titel: De Duistere School De Duistere School
Auteur: Sandra J. Paul
Genre: Jeugd
Uitgeverij: Hamley Books
Publicatiedatum: februari 2019
Aantal bladzijdes: 265
Recensie: Amanda

Cover
Een hele mooie cover! Heel aantrekkelijk en titel en cover passen zeer goed bij elkaar. Het donkere huis roept direct de nodige vragen op. De vleermuizen, bliksem en kraaien maken het onheilspellende plaatje compleet. Daarnaast is het kleurgebruik ook erg mooi.

Auteur
Sandra J. Paul
is een schrijfster van Vlaamse origine. Naast het schrijven van boeken is ze ondernemer. Sandra schrijft Young Adult, maar ook thrillers voor volwassenen. Binnen alle genres en leeftijden zit een paranormaal tintje verweven. In het thrillergenre debuteerde zij in 2015 met Azerty. Binnen het Young Adult (Fantasy) genre debuteerde zij in 2015 met het eerste deel uit de Eilanden-serie Het Eiland. Daarnaast schrijft Sandra onder pseudoniem (Joanne Carlton) ook nog Engelse boeken. Het eerste boek van Joanne welke ook naar het Nederlands is vertaald is Heart-Beat (Hart-Slag). Samen met haar partner runt zij sinds kort haar eigen uitgeverij, Hamley Books.

Achterflap
Eenmaal je op deze school zit, geraak je er nooit meer weg.

Op de dag na de Grote Storm staat er plots een nieuw gebouw in het midden van Kraaidorp. De Duistere School wordt het genoemd, een internaat voor alle kinderen die in Kraaidorp wonen. Niemand wil luisteren naar de twaalfjarige Quinten, die als enige zweert dat er iets vreemds aan de hand is in zijn dorp. Zelfs zijn vader en zijn beste vrienden geloven rotsvast dat Bertus en Colette Zwart, de schooldirecteurs, het goed met hen menen.

Maar dan verdwijnen de kinderen een voor een.

Mijn mening
In De Duistere school maken we kennis met de 12-jarige Quinten en zijn schoolvriendjes Mats, Oona, Daan en Marin. Quinten heeft al jaren levensechte nachtmerries en een levendige fantasie. Zijn vriendjes zijn dit gewend en geloven al zijn verhalen daarom ook zelden. De personages zijn levendig beschreven en spreken erg aan. Vooral Quinten is goed uitgewerkt en goed in te beelden.

Wanneer er na De Grote Storm ineens een groot, donker huis midden in een meer, in een maïsveld verschijnt voelt Quinten meteen dat er iets mis is. Zijn vrienden geloven hem niet, maar als ze op school aankomen en alle leraren zijn ineens verdwenen, moeten ze toch toegeven dat het wel vreemd is. Wanneer het huis nog groter blijkt te zijn dan voor ze naar school gingen, wordt iedereen wat onrustig. Wat is er met dat huis aan de hand? Waar komt het vandaan? En hoe kom je binnen?

Een spannend avontuur begint met de zoektocht om binnen te raken, maar eenmaal binnen, om weer buiten te raken. Er gebeuren vreemde dingen en Quinten is vastbesloten uit te zoeken hoe dit kan. Quinten beleeft de spannendste avonturen op zijn zoektocht door De Duistere School, op de hielen gezeten door de directeuren. Zij willen koste wat kost vermijden dat Quinten achter hun geheim komt.

Een lekker vlot geschreven jeugdboek met de nodige spannende en hachelijke momenten waarin je meeleeft met Quinten en zijn vriendjes. Leuk dat Harry Potter ook nog even genoemd wordt in het boek in een aantal begin scenes. Eenvoudige en goed te volgen schrijfstijl, een verhaal waar je doorheen vliegt.

De Duistere School is een spannende en duistere jeugdthriller met leuke en aansprekende personages. Een verhaal vol moed, vriendschap en overlevingskracht. Maar is alles wel wat het lijkt?

Spanning: 4
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3

Hiermee kom ik naar boven afgerond op een mooie 4 sterren voor De Duistere School van Sandra J. Paul.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)