In december verscheen bij Xander uitgevers de thriller Ik zal straffen van Steinar Bragi. Wij mochten twee paperbacks van deze spannende thriller verloten (waarvoor onze dank!).

Het verhaal

Op een koude avond in Reykjavik brengt Kata haar dochter Vala naar een schoolfeest. Vala keert nooit terug. Haar moeder worstelt met het feit dat ze haar dochter niet heeft gevraagd wat er die fatale avond in dat
zorgelijke tienerbrein speelde.
In haar wanhopige zoektocht ontdekt Kata een verontrustende briefwisseling tussen haar dochter en een Hongaarse vriend, en Vala’s mysterieuze band met het poppenhuis dat ze ooit van haar vader kreeg.
Wanneer de gruwelijke toedracht van Vala’s dood aan het licht komt, begint Kata haar meedogenloze avontuur met
een allesomvattend eindstation: gerechtigheid.
In een gekmakend onderkoelde en vervreemdende stijl smijt Bragi je in het hoofd van een moeder, verblind door verdriet en woede. De tijd van vergeven en vergeten is voorbij en verlangen naar wraak overheerst.

Over de auteur

Steinar Bragi (1975) is een IJslandse auteur van proza en poëzie. Hij debuteerde op zijn drieëntwintigste met een dichtbundel die lovend werd ontvangen. In 2008 schreef hij zijn bestseller Women, over de rol van vrouwen in een steeds kapitalistischer samenleving.

 

Om kans te maken op dit boek moest je een e-mail sturen met het antwoord op de volgende vraag:

  • Voor welke prijs werd Women van Steinar Bragi genomineerd?

Het juiste antwoord is:

  • Women werd genomineerd voor de Nordic Council Literatuurprijs.

De winnaars zijn:

  • Ine Rijkhof
  • Jan Nagels

Gefeliciteerd!

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)