Eerder deze maand verscheen bij Uitgeverij Aspekt de thriller Duister verleden van Wim Hendrikse. Wij mochten drie gesigneerde exemplaar verloten (waarvoor onze dank!).

Het verhaal

De moeder van archeologe Linda Francke komt te overlijden en kort daarop verdwijnt haar zus. Vervolgens pleegt iemand een inbraak in haar huis en een man overlijdt onder verdachte omstandigheden. Al deze zaken blijven onopgelost.
Tijdens graafwerkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe zeesluis in Terneuzen stuit men op het skelet van een baby, die omstreeks 1830 is vermoord. Was archeologe Linda Francke bij toeval betrokken bij het voorbereidende bodemonderzoek?
Detective Joop Hamelink en rechercheur Theo de Rooy vinden een gruwelijk verminkt lijk, waardoor de gebeurtenissen, in het anders zo rustige Zeeuws-Vlaanderen, in een stroomversnelling komen.
Het spoor leidt naar een kleine sekte in Zuiddorpe, geleid door een charismatische man die angstvallig probeert zijn ware identiteit verborgen te houden. Verleden en heden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Over de auteur

Wim Hendrikse (1958) publiceerde sinds 2005 zes boeken en werkte mee aan vijf bundels korte verhalen. De liefde voor muziek is een regelmatig terugkerend thema in zijn werk.

 

Om kans te maken moest je een e-mail sturen met het antwoord op de volgende vraag:

  • In welke provincie woont Wim Hendrikse?

Het juiste antwoord is:

  • Wim Hendrikse woont in de provincie Zeeland

De winnaars zijn:

  • Anja van Weelde
  • Ilse Brinkhuis
  • Lies van der Leede

Gefeliciteerd!

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)