Op 9 april verschijnt bij uitgeverij A.W. Bruna Verlaten van Jane Harper.

Het verhaal

In de eenzame outback van Australië staan twee broers bij de omheining die hun boerderijen van elkaar scheidt. Ze zijn elkaars dichtstbijzijnde buren, hun huizen liggen drie uur rijden van elkaar. De derde broer ligt dood aan hun voeten.

Cameron maakte zich ergens zorgen over. Besloot hij om zelf zijn dood tegemoet te lopen? Want als hij dat niet heeft gedaan, blijven er in deze afgelegen omgeving maar weinig verdachten over. Eenmaal thuis bij de achtergebleven familie wordt het wankele evenwicht op de boerderij verstoord. Niet alleen verdriet maar ook verdenkingen beginnen hoog op te spelen…

©Nicholas Purcell

Over de auteur

Jane Harper verhuisde als kind van Engeland naar Australië. Ze heeft dertien jaar als journalist gewerkt. De droogte, haar thrillerdebuut, werd in 22 landen verkocht en de filmrechten zijn gekocht door Pacific Standard (de makers van o.a. Gone Girl). De droogte werd na verschijnen in Australië nummer 1 in de bestsellerlijsten en won alle prijzen die er dat jaar te winnen vielen.

 ‘Verlaten is Jane Harpers derde boek en echt haar állerbeste. Deels familiedrama, deels ode aan de outback en even krachtig als een aanzwellende storm. Harper verricht wonderen en we boffen maar dat we die kunnen lezen.’ – A.J. Finn, auteur van De vrouw in het raam

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)