Afgelopen vrijdag was het dan zover: De nacht van het spannende boek, georganiseerd door boekhandel Scheltema Amsterdam en Hebban. Ook was deze avond de kick-off van de vijfde editie van de Thriller Tiendaagse op Hebban.nl en de presentatie van het Thriller Magazine.

Al vroeg in de middag vertrok ik vanuit Drenthe, bepakt en bezakt, richting het westen van het land, je weet natuurlijk nooit wat je onderweg tegenkomt en ik wou wel op tijd zijn. Dik twee uur later kwam ik aan in het mooie Noordwijkerhout, waar ik gastvrij werd ontvangen door Yfke en Alexander. Ook bleek dat pech in een klein hoekje zit, want mede-teamlid Danielle stond met autopech langs de snelweg en bleef het een poos angstvallig stil, waardoor wij al begonnen te twijfelen of ze nog op tijd in Amsterdam zou arriveren. Later in de avond vertrokken Alexander en ik met de trein richting de hoofdstad, waar ook Amanda vanuit Zeeland even later arriveerde.

Na een korte wandeling door het altijd bruisende Amsterdam, kwamen we aan bij boekhandel Scheltema. Een prachtig pand met als extra dimensie de handen van bekende auteurs die op de Hollywood manier in de grond zijn gedrukt. Hierna liepen we direct door naar de vierde etage waar de presentatie van het Thriller Magazine plaatsvond. Daar kwamen we Miriam samen met Karin Hazendonk tegen en na een korte begroeting zochten we allemaal een mooi plekje op. Ook kwam Danielle ondertussen tot onze opluchting aangelopen, die ditmaal nergens zou zijn zonder de trein. Zo kwam alles toch nog goed en kon de avond beginnen!

Het welkomstwoord werd verzorgd door de eigenaar van boekhandel Scheltema, waarna de microfoon werd doorgegeven aan Sander Verheijen, de oprichter van Hebban, die riep vervolgens Soroya Vink erbij, die werkzaam is als redacteur bij dit platform op het podium, waarna de eerste exemplaren van het Thriller Magazine feestelijk werden overhandigd aan Jeroen Windmeijer en Margje Woodrow.

Het programma ging verder met een werkelijk geweldige presentatie van Carina van Leeuwen, forensisch rechercheur en schrijfster van de Unit Plaats Delict-serie, over hoe je de perfecte moord zou kunnen plegen. Wat een leuke vrouw is het ook en wat een interessante materie, waar ze echt vol passie over kan vertellen. Ik ben nu echt heel benieuwd naar haar thrillers en ga ze ook zeker lezen. Ook vertelde ze over haar nieuwe boek, Onbekend maar niet vergeten. Een non-fictie boek dat in augustus van dit jaar uitkomt. Ik ben zeker benieuwd, maar dat het boeiend is weet ik eigenlijk wel zeker.

We zakten vervolgens twee verdiepingen af, naar de boekpresentatie van het nieuwe boek van Heleen van der Kemp, Voor de meisjes. Ook al zo’n boek dat ik graag zou willen lezen! De Britt Franken-serie is me uitermate goed bevallen en ik ben erg nieuwsgierig ben naar dit boek zonder Britt (nou ja, niet helemaal zonder …).

Daarna stond de bloedstollende quiz met Nathalie Pagie, die door Nathalie samen met Michiel Eijsbouts werd gepresenteerd, op het programma. De quiz werd met overmacht gewonnen door team Maaktnietuit, oftewel door Danielle en mijzelf. We wonnen een mooi boekenpakket met spannende thrillers van Nathalie Pagie. Haar nieuwste thriller, De trip, verschijnt 18 april a.s. en speelt zich af op Hawaii. Dat ik tijd tekortkom is wel een feit, want ook deze thriller wil ik heel erg graag lezen!

Hierna gingen we nog even langs Jaap Jongbloed die iets vertelde over het boek Vermist, geschreven door Loes Leeman. Dit boek bevat twintig true-crime verhalen over spraakmakende vermissingen.

Als afsluiting van deze leuke avond gingen we ook nog even naar de Q&A met Patricia Snel, die interessant vertelde over het leven van een expat vrouw.

De avond vloog werkelijk om, en het was alweer tijd om ons (lucht)bed op te gaan zoeken en misschien wel stiekem in gedachten de perfecte moord te beramen 😉 want als ik iets geleerd heb vanavond, is het wel om het vooral bij fantaseren te houden, want je laat meer sporen achter dan dat je hoopt.

– Heidi –

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)