Onlangs verscheen bij Karakter Uitgevers De plaag van David Walton. In samenwerking met Karakter Uitgevers mochten wij drie paperback exemplaren verloten, waarvoor onze hartelijke dank!

Het verhaal

Neil Johns is net begonnen aan een droombaan als codebreker bij de NSA wanneer zijn broer Paul, een bioloog, vermist raakt tijdens een expeditie in het Amazonewoud. Wanneer Paul weer opduikt, heeft hij een gat in zijn geheugen en een schimmelinfectie die hem bijna het leven kost. Zodra hij genezen is, blijken zijn communicatievermogen en geheugen sterk te zijn verbeterd.

Tegelijkertijd is er iets aan de hand in Zuid-Amerika. Ook andere mensen zijn ziek geworden en blijken na hun genezing over nieuwe vermogens te beschikken, net als Paul.

Maar er is meer: de overlevenden, van complete Braziliaanse indianenstammen tot Amerikaanse toeristen, blijken allemaal toe te werken naar een gemeenschappelijk maar levensbedreigend doel. Neil ontdekt al snel dat er een geheim en onverklaarbaar bondgenootschap bestaat tussen staten die altijd elkaars vijanden zijn geweest. Ook merkt hij dat Paul steeds onvoorspelbaarder en geheimzinniger wordt.

Paul beschouwt de schimmel als een waardevolle stap in de menselijke evolutie, maar Neil is ervan overtuigd dat deze tot de ondergang van de mensheid leidt. De twee broers komen tegenover elkaar te staan op een steeds gevaarlijker internationaal strijdtoneel. Een strijdtoneel dat beslist over de vrije wil van de mens op aarde.

Over de auteur

David Walton komt uit de VS en schreef eerder zes titels die allemaal uitstekend ontvangen zijn. Voor zijn debuut won hij de Philip K. Dick-award. De plaag is zijn eerste boek dat in het Nederlands verschijnt.

 

Om kans te maken moest je een e-mail sturen met het antwoord op de volgende vraag:

  • In welke plaats werkte de vader van Paul als diplomaat?

Het antwoord is:

  • Brasilia

De winnaars zijn:

  • Landje Bleeker
  • Rensje Bokma
  • Ineke Kuijsten

Gefeliciteerd!

Niet gewonnen? Bestel bij:

Bol.com

Of:

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)