Titel: Hotel van Verlangen Hotel van verlangen
Auteur: Tineke Beishuizen
Genre: Roman
Uitgeverij: Loft Books
Publicatiedatum: februari 2019
Aantal bladzijdes: 60
Recensie: Danielle

Tineke Beishuizen (1938) debuteerde in 2005 met de thriller Als zand door mijn vingers, die meteen een bestseller werd. Ook haar daaropvolgende boeken kwamen in de top-60, waaronder Wat doen we met Fred? (2006) en Schaduwtuin (2008). Tineke schrijft al jarenlang diverse vaste columns voor Libelle, onder andere onder haar pseudoniem Anne-Wil. Naast de bestsellers en columns schreef Tineke Beishuizen songteksten voor onder meer Marco Bakker en Rob de Nijs.

Toen Carine twintig jaar geleden door haar grote liefde André Vandersteen verlaten werd, vertelde ze hem niet dat ze een kind van hem verwachtte. Aan haar dochter Merel heeft ze nooit verteld wie haar vader is. Hoe kon ze ook weten dat Merel, die nu negentien jaar is, in het hotel waar ze tijdens de vakantie als kamermeisje werkt, haar vader zou ontmoeten? Of dat André Vandersteen dat leuke blonde kamermeisje mee uit zou vragen?

Er zit niets anders op: Carine zal bij André eindelijk met de waarheid over de brug moeten komen. Maar het valt niet mee om contact met hem te krijgen, want er lopen meer vrouwen in het hotel rond die zijn aandacht willen en liefst nog wat meer…!
Het hele verhaal draait slechts om eén man en wel André Vandersteen. Alleen heeft deze man totaal geen notie hiervan als hij in het hotel aankomt waar zijn congres plaatsvindt. Dat hij vroeger nogal zijn mannetje stond en hierdoor vele vrouwenharten op hol liet slaan heeft hij tot op heden nog niet verleerd. Zodra hij dan ook incheckt in het hotel komen de vrouwen van vroegere in actie. Want de aantrekkingskracht heeft hij ondanks dat hij deze vrouwen vroegere in de steek heeft gelaten niet verloren.

Verbitterde mensen hebben geen leven. En geen vrienden. Wie het vermogen verliest om nog ergens van te genieten doet zichzelf kwaad.

Alleen Carine houdt afstand aangezien zij liever niet nog eens in contact wilt komen met André. Helaas voor haar gebruikt André zijn charme om Merel, waarvan hij niet weet dat het zijn dochter is, te verleiden voor een etentje. Carine moet snel haar beslissingen maken.
Tineke Bieshuizen heeft een heerlijke humoristische schrijfstijl en ondertussen voel je toch de spanning tussen de onderlinge personages. Hotel van verlangen is een heerlijke novelle die allerlei facetten van liefde voorbij laat komen.

Ik geef Hotel van verlangen 4 sterren.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)