Titel: De duikDe duik
Auteur: Catherine Steadman
Genre: Thriller
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Vertaling: Ireen Niessen
Publicatiedatum: februari 2019
Aantal bladzijdes: 355 (e-pub)
Recensie: Manon

Auteur
Catherine Steadman komt uit Londen en is een actrice. Ze speelde o.a. in de populaire serie ‘Downton Abbey’. De duik is haar debuut als auteur.

Achterflap/Samenvatting
Een schokkende ontdekking tijdens een paradijselijke reis zet het leven van een perfect paar compleet op zijn kop. Erin is een succesvolle documentairemaker en haar man Mark heeft een carrière als bankier. Om hun liefde te vieren gaan ze samen op een romantische reis naar het tropische eiland Bora Bora. Daar genieten ze van de zon, het strand en elkaar. Maar dan, als ze gaan duiken in de helderblauwe zee, vinden ze iets in het water…

Het stel staat voor een gevaarlijke keuze: vertellen ze wat ze hebben gevonden of bewaren ze hun geheim? Als niemand anders ervan weet, kan er niets misgaan, toch? Hun beslissing brengt een verwoestende reeks gebeurtenissen op gang.

Mijn mening
Erin en Mark zijn al jaren bij elkaar en nadat Mark eindelijk de grote vraag heeft gesteld, gaan ze dan toch trouwen. Erin is documentairemaakster en Mark bankier en wanneer hij zijn baan verliest, leert Erin toch een andere kant van Mark kennen. Een kant die ze voor die tijd nog niet had meegemaakt. Wanneer ze dan op huwelijksreis naar Bora Bora gaan, komt langzamerhand de oude Mark weer terug. Tot ze iets vinden op een duikreisje in de prachtige blauwe wateren. Kunnen ze dit tot een goed einde brengen of … ?

Ik bedoel, kijk naar mij, hoe mijn hele leven in slechts negen dagen is veranderd. Ik ben een leugenaar en dief geworden. God weet hoe of waar ik over vijf jaar ben.

De duik start met eigenlijk met het einde van het verhaal en begint na de proloog met de terugblik hoe Erin zover is gekomen. Het hele verhaal weet je al hoe het gaat aflopen en door de weinig verrassende wendingen kon mij De duik niet helemaal bekoren. Wat dan niet helpt is dat Erin simpelweg een naïeve en afwachtende houding had, wat op een gegeven moment begon te irriteren.

Je kunt niet iedereen redden. Soms kun je alleen maar jezelf redden.

De schrijfstijl van Steadman vond ik wel fijn en het verhaal leest vlot weg. Wat ik vooral miste was diepgang, je komt niet veel te weten over de hoofdpersonen. Ik had ook graag wat meer actie gezien in dit verhaal, alle ingrediënten waren zeker aanwezig om deze thriller naar een hoger niveau te tillen.

Spanning: 2,5
Plot: 3
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 3
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 2,5

3 sterren  

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)