Titel: Dubbel zes 
Auteur:
 Daphne Deckers
Genre: Roman
Uitgever: The House of Books
Publicatiedatum: februari 2019
Aantal bladzijdes: 320
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Daphne Deckers is al jaren een van de meest gewaardeerde en bestverkopende auteurs van Nederland. Van haar boeken werden meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Haar meest recente bundel 111x Daphne verscheen eind 2011 en werd onmiddellijk een bestseller. Met de kinderboeken De matroos in de doos en Marijn in de woestijn vestigde ze haar naam als kinderboekenschrijfster. In 2012 zette Daphne zich definitief op de kaart met haar debuutroman Alles is zoals het zou moeten zijn. Daphne is moeder van twee kinderen, zoon Alec en dochter Emma. Ze is getrouwd met tennisheld Richard Krajicek.  

Achterflap:
Annabel Brinkmeester presteert het om op één dag alles kwijt te raken wat haar dierbaar is: de nalatenschap van haar ouders, haar relatie, zelfs haar geliefde huis aan de Orthoskade 66. Zonder de financiële hangmat waar ze jaren in heeft gelegen, moet Annabel nu écht de mouwen opstropen en een nieuwe toekomst voor zichzelf bewerkstelligen. Maar al snel raakt ze verstrikt in twee mannen én in twee identiteiten, en stapelen de problemen zich in een razend tempo op.  

Mijn mening:
Annabel Brinkmeester raakt van het een op het ander moment blut en tegelijk loopt haar relatie op de klippen: ze blijft reddeloos en ontgoocheld achter. Van vermogende vrouw belandt ze zowat letterlijk in de goot. Gelukkig krijgt ze het voor elkaar om tijdelijk onderdak te vinden.  

Dat een kat in het nauw rare sprongen maakt is in dit verhaal nog licht uitgedrukt. Op hilarische wijze gooit Annabel de ene na de andere leugen in de strijd en voor ze het weet heeft ze zich zodanig in de nesten gewerkt dat ze niemand meer onder ogen durft te komen.
Ze leert op den duur haar echte vrienden kennen, en Dubbel zes laat je als lezer op een overdreven manier mee genieten van een over de top verhaal.  

De schrijfstijl van Daphne Deckers is recht voor zijn raap, vlotte zinnen en je bent je af en toe getuige van wat lachwekkende, soms zelfverzonnen (scheld)woorden. De start van het verhaal is wat chaotisch, het springt onverwacht van heden naar verleden en zo weer terug. Het taalgebruik is even wennen maar als je er eenmaal in zit lees je het boek als een trein uit.   

Dubbel zes draait om liefde, vriendschap en vertrouwen, vergis je niet door alleen naar de buitenkant van een persoon te kijken, dat blijkt maar weer als je Dubbel zes met een glimlach dichtslaat. Het is een verhaal met een verrassend feelgood einde en meer wil ik er eigenlijk niet over zeggen.  

Dubbel zes krijgt van mij 4 sterren.  

Bianca 

 

Leave a Reply

  • (not be published)