Titel: Horizon Taal
Auteur: Diversen
Genre: Diversen
Uitgeverij: Mijnbesteller
Publicatiedatum: maart 2019
Aantal bladzijdes: 186
Recensie: Leontine

Horizon TaalCover
De ondertitel van dit boek is: van de Italiaanse bergen tot aan de Waddenzee. Op de voor- en achterkant van de cover staan dan ook foto’s van deze gebieden. De titel staan aan de bovenkant waardoor een groot deel van de foto goed zichtbaar is.

Auteur
Het boek is geschreven door 27 (beginnende) auteurs die meegedaan hebben aan een schrijfcursus van Marlen Visser, ofwel in Italië, of wel op de Waddenzee.

Achterflap/samenvatting
Horizon Taal omvat een verzameling van korte verhalen, die hun oorsprong vinden in de schrijfvakanties van schrijfcoach Marlen Visser. Deelnemers van de schrijfweken lieten zich inspireren door de glooiende heuvels in midden-Italië en de oneindige vergezichten op de Waddenzee. Hier schreven zij hun verhalen, die ontroeren, doen huiveren en tot nadenken aanzetten.
Zo vindt er een moord plaats met een nagelschaartje, jaagt een rat in een toiletpot iemand de stuipen op het lijf, heeft de Limburgse maffia haar werkterrein verplaatst naar Montesoffio en laat ongenode gast Willem zich niet wegsturen uit een reeds bezet appartement.
Met verhalen van: Yfke Brandhout, Irene Campfens, Diana Cotteleer, Angéla Haegmans, Harry Heijkoop, Carolien Hennekam, Margareth Hillebrandt, Angela Holland, Joyce van Hooijdonk, Monique Hoolt, Annette Hulscher, Giovanna Jansen, John Jansen, Miriam Joosse, Ingrid Lub-de Vries, Lianne Molenbroek, Caroline Nelissen, Anja Pronker, Theo van Rijn, Alexander Roessen, Samantha Stroombergen, Zjors van Unen, Gaby Visser, Marlen Visser, Marijke Vos, Ingrid de Vries-Hogenkamp, Ivonne Zwart.

Mijn mening
Een boekje met allemaal korte verhalen in verschillende genres, daar moet je van houden. Ik klamp mij persoonlijk liever vast aan een verhaal en laat mij graag de spanning in zuigen. Bij een kortverhaal is dat eigenlijk niet mogelijk, juist omdat ze maar zo kort zijn. Dan is het van belang dat de schrijver je vanaf het begin weet te pakken. En dat is niet iedereen even goed gelukt.

De kwaliteit vond ik wisselend. Een aantal verhalen had van mij veel langer mogen zijn. Die verhalen las ik met een grote glimlach. De spanning was ook ruimschoots aanwezig, van sommige verhalen kreeg ik gewoon kippenvel. Veel van de auteurs hebben zich laten inspireren door de schrijfvakanties in Italië waardoor je zelf gewoon zin krijgt in een Aperol Spritz! Toch waren er ook verhalen bij die mij niet zo wisten te boeien, verhalen die wel potentie hebben, maar die voor mijn gevoel nog niet af waren of wat abrupt eindigden. Deze verhalen hadden wellicht net iets langer moeten zijn om goed uit de verf te komen.

Doordat de hoofdstukken niet zo lang zijn (één verhaal per hoofdstuk), leest het boek wel vlot weg. Door de setting ideaal voor in de vakantie, lekker onder een parasolletje, met een Aperol Spritz in je hand.

Ondanks dat ik de verhalen erg wisselend vond, heb ik genoten van dit boekje. Ik geef Horizon Taal 3 sterren.

Leontine

 

Leave a Reply

  • (not be published)