Onlangs maakten wij samen met auteur Jeroen Windmeijer een stadswandeling door Leiden aan de hand van zijn boek Het Pilgrim Fathers Complot. Op 13 augustus 2019 verschijnt zijn nieuwe boek, het eerste deel van een nieuwe trilogie, genaamd De offers dat zich in Bolivia afspeelt. Het eerste stuk van het De offers kon je al eerder bij ons lezen via deze link: de offers – Jeroen Windmeijer.

Ben jij nieuwsgierig naar het werk van Jeroen Windmeijer? Dan is nu je kans: doe mee aan onze actie en win De bekentenissen van Petrus, Het Pauluslabyrint en Het Pilgrim Fathers Complot, gesigneerd door Jeroen Windmeijer.

De bekentenissen van Petrus
In het najaar van 1996 werd in Leiden bij de opgraving van het Romeinse kamp Matilo een spectaculair bronzen viziermasker gevonden. Er zijn echter hardnekkige geruchten dat op diezelfde dag ook iets is aangetroffen, dat angstvallig verborgen is gehouden – een vondst die een geheel nieuw licht zou kunnen werpen op de geschiedenis zoals wij die kennen en bovendien de katholieke kerk op haar grondvesten zou kunnen doen schudden… Peter de Haan, archeoloog aan de Universiteit Leiden, en geschiedenisstudente Judith Cherev komen een eeuwenoud document op het spoor en raken verwikkeld in een buitengewoon gevaarlijk avontuur.

Het Pauluslabyrint
Wanneer de burgemeester van Leiden het startschot wil geven voor het plaatsen van ondergrondse vuilcontainers, stort hij met graafmachine en al de diepte in. Daar blijkt zich een ondergronds gangenstelsel te bevinden. Ook wordt er een jongen gevonden. Hij lijkt niet gewond, maar toch zit hij onder het bloed. Als kort daarop universitair docente Judith Cherev en hoogleraar Arnold van Tiegem verdwijnen, ziet archeoloog Peter de Haan zich gedwongen op onderzoek uit te gaan. Hij stuit op een deel van de vaderlandse geschiedenis dat niet voor niets eeuwenlang verborgen was gebleven. Leiden schudt op zijn grondvesten. Hora est, maar wiens uur heeft geslagen?

Het Pilgrim Fathers-complot
Zes moorden, drie continenten, een wereldwijde cultus en een verborgen manuscript Het anders zo rustige Leiden schrikt op wanneer de voorzitter van de plaatselijke vrijmetselaarsloge op gruwelijke wijze om het leven wordt gebracht. Bijna tegelijkertijd wordt er in een archief een manuscript gevonden waarin een anonieme auteur de tot dan toe verborgen geschiedenis vertelt van de Pilgrim Fathers, de Founding Fathers van de Verenigde Staten. Van 1609 tot 1620 woonden zij in Leiden, waarna een deel van hen naar Amerika vertrok. Ongewild raakt universitair docent Peter de Haan bij deze zaken betrokken. Waarom bleef zo’n groot deel van de Pilgrim Fathers in Leiden achter? Wat hebben de vrijmetselaars daarmee te maken? En welke relatie onderhield Peters vriendin met de vermoorde voorzitter? In razende vaart neemt Windmeijer je mee van de nauwe steegjes van Leiden naar de weidse wateren van Cape Cod in de Nieuwe Wereld tot aan de verzengend hete Sinaïwoestijn in Egypte. Daar kom je er elke keer weer achter dat de geschiedenis nooit is zoals de boeken ons willen doen geloven.

 

Om kans te maken moest je antwoord geven op de volgende vraag

  • Waar eindigde onze stadswandeling met Jeroen Windmeijer?

Het antwoord: Onze stadswandeling eindigde bij de Vrijmetselarij Leiden

De winnaar is:

 

  • Marjoleine Sauer-Heuving

Van harte gefeliciteerd!

 

Wil jij ook een stadswandeling maken met Jeroen Windmeijer? Ga dan naar jeroenwindmeijer.nl voor meer informatie

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)