Op 11 april verscheen het nieuwe deel in De Bergmankronieken, Het oordeel, van Hjörth Rosenfeldt. Namens Uitgeverij Cargo mochten wij 3 exemplaren van het boek verloten! Heel erg bedankt hiervoor!

Het verhaal

Sebastian Bergman is teruggekeerd naar zijn oude leven en heeft nog slechts sporadisch contact met Ursula van de nationale recherche. Van zijn dochter Vanja heeft hij al vier maanden niets meer gehoord. Ze woont en werkt inmiddels in Uppsala, bij de plaatselijke politie.

Dan wordt Uppsala opgeschrikt door een serieverkrachter die zijn slachtoffers verdooft voor zijn daad. Een van hen komt daarbij te overlijden en een ander slachtoffer pleegt zelfmoord wanneer de aanval zich herhaalt. De politie roept de hulp in van de nationale recherche en ook Bergman sluit zich opnieuw bij het team aan.

De dreiging van nieuwe verkrachtingen wordt steeds hoger. Vanja besluit zich als lokaas in te zetten en zet daarmee haar leven op het spel. Maar de dader heeft nog een ander doel…

Over de auteurs

Michael Hjörth (Visby, 1963) is een van de grootste Zweedse filmproducenten en schrijft voor televisie, film en theater. Hans Rosenfeldt (Boras, 1964) is scenarioschrijver voor succesvolle Scandinavische dramaseries. Hjorth & Rosenfeldt bundelden hun kwaliteiten en schreven De Bergmankronieken, waarin de onuitstaanbare, egoïstische, maar hartveroverende psycholoog Sebastian Bergman centraal staat.

 

Om kans te maken moest je antwoord geven op de volgende vraag:

  • Van welke bekendste en meest succesvolle Scandinavische dramaserie is Hans Rosenfeldt de scenarioschrijver?

Het antwoord dat wij zochten is: The Bridge

De winnaars zijn:

  • Trudy Pennings
  • Ling Choy
  • Margreet Kanninga

Gefeliciteerd!

Niet gewonnen? Bestel dit boek bij:

Bol.com

Of

Libris.nl

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)