Titel: Kies voor altijdKies voor altijd
Auteur: Stefanie van Mol
Serie: Full Moon #6
Genre: New Adult
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Publicatiedatum: april 2019
Aantal bladzijdes: 184 (e-pub)
recensie: Miriam

Over de auteur 

Stefanie van Mol is een Belgische schrijfster. In het dagelijks leven werkt ze bij het familiebedrijf van haar ouders. Ze maakte haar debuut in 2014 met Vurig verlangen die ze volledig zelf heeft uitgegeven via Brave New Books, een self-publishingplatform.
Stefanie schrijft voornamelijk erotische romans, zo zei ze dat ze “probeert te schrijven wat ze op de Belgische en Nederlandse markt mist”. Ze zit ’s avonds uren achter de computer om haar fantasie tot leven te wekken.
Na Vurig verlangen kreeg ze de smaak te pakken en uiteindelijk kwam zo de Verlangenserie tot stand. Haar boeken Verborgen verlangen (2014) en Verboden verlangen (2015) sloten daarmee de serie af. De pen legde ze niet neer, want kort daarna kwam het eerste boek van haar volgende serie: de Full-Moon reeks. “Je moet niet schrijven omdat je succesvol wilt zijn, maar omdat je het verhaal dat in je hoofd zit eruit wil krijgen.”   

Het verhaal 

Iedereen van wie Mike houdt, gaat dood. Mike verloor zijn broer en zijn geliefde in een vreselijk auto-ongeluk. Het was zo verschrikkelijk moeilijk om door te gaan met zijn leven, dat hij gezworen had om nooit meer verliefd te worden. Want mensen van wie hij houdt? Die gaan dood. Door hem. Maar toen kwam zij in beeld en zijn hele leven veranderde. 
Karen wil meer. 
Karen had een zware dag achter de rug toen ze na een wilde nacht bij Mike in bed belandde. Het was de bedoeling dat het eenmalig zou zijn, maar de aantrekkingskracht tussen hen was zo groot dat ze niet anders kon dan op Mike verliefd worden. Maar hij blijft haar op afstand houden, zonder dat ze weet waarom. Is hun liefde groot genoeg om alle obstakels te overwinnen?  

Dit is het verhaal van Karen en mij. We hebben een hobbelig parcours afgelegd, en Karen heeft het nodige geduld moeten hebben. Maar we hebben elkaar gevonden.  

Nadat in de vorige delen de bandleden van Full Moon en hun liefdesleven aan bod zijn geweest, is dan nu eindelijk de beurt aan Mike, de bodyguard. Hij was altijd al aanwezig in de verhalen, maar op de achtergrond. Tijd om hem eens in de spotlight te zetten.  

Op 18-jarige leeftijd verliest Mike in een klap alles wat belangrijk voor hem is: zijn vriendin, zijn broertje en zijn beste vriend. Zijn familie wil niets meer met hem te maken hebben, zij houden hem verantwoordelijk voor het ongeluk. Mike’s leven stort in, maar hij ziet weer een lichtpuntje als hij aan de slag kan als bodyguard bij de band Full Moon. Het moet afgelopen zijn met zijn zelfmedelijden, tijd om weer te gaan leven. 
Tijdens een avondje uit komt hij Karen tegen en de twee kunnen niet om de enorme aantrekkingskracht die tussen hen is heen. Wat een onenightstand had moeten zijn, groeit uit tot veel meer. Toch houdt Mike de boot af en wil hij Karen niet te dicht in de buurt laten komen. In zijn ogen kan dat alleen maar fout aflopen…  

Kies voor altijd gaat meteen verder waar het vorige deel, Kies voor elkaar, eindigde. Voornamelijk door middel van flashbacks vertelt Stefanie van Mol het verhaal wisselend vanuit Mike dan wel Karen. De manier waarop het verhaal wordt verteld is op zich begrijpelijk. Karen en Mike zijn de afgelopen jaren altijd aanwezig geweest in het leven van Full Moon, maar daardoor lees je eigenlijk het grootste deel van het boek niets nieuws en dat is echt jammer. Het lijkt alsof Karen en Mike als personages niet sterk genoeg zijn om zelf hun verhaal te vertellen en te dragen. Door zoveel terug te grijpen naar het verleden waar vooral anderen de hoofdrol spelen, wordt hun verhaal af en toe (in mijn ogen) wat op een zijspoor gezet. 
Ik ben wat minder enthousiast over het slotdeel van de Full Moon-serie dan dat ik was over de vorige delen, maar dat neemt niet weg dat Kies voor altijd gewoon weer een sexy verhaal is met leuke, aanspreekbare personages met als bonus dat iedereen de revue weer passeert.   

3 sterren voor Kies voor altijd

Miriam 

2 Comments to: Kies voor altijd – Stefanie van Mol (blogtour)

 1. april 23rd, 2019

  Leuke intro! En heel duidelijk van wat je vind. Wil het boek gaan lezen, hoop dat als ik ze binge lezen de flashbacks niet te hinderlijk gaan zijn…

  Beantwoorden
  • Miriam van der Linden

   juni 19th, 2019

   Ben heel benieuwd naar jouw mening Liz!!

   Beantwoorden

Leave a Reply

 • (not be published)