Titel: LucaLuca
Auteur: Soraya Naomi
Serie: Chicago Syndicate #2
Genre: New Adult
Uitgeverij: Dutch Venture Publishing
Vertaling: Jacodine van de Velde
Publicatiedatum: februari 2019
Aantal bladzijdes: 281
Recensie: Miriam  

Over de auteur 

Soraya Naomi leest vele genres, maar houdt het meest van intense, verleidelijke en uitdagende verhalen waarin de mannelijke hoofdpersoon krachtig en zonder terughoudendheid of grenzen liefheeft. Ze heeft een bevlogen passie voor het geschreven woord en geeft veel te vaak toe aan de verleiding van chocoladelekkernijen. Ze debuteerde met For Fallon (Chicago Syndicate #1) op 26 juli 2014. Ze voelt zich vereerd dat For Fallon ‘Best Breakout Novel 2014’ won in de Novel Grounds Annual Literary Awards.  

Het verhaal 

Zijn verraad heeft haar vertrouwen onherstelbaar beschadigd.   

Luca had alles over voor Fallon, maar als onderbaas van het Chicago Syndicate is hij verantwoordelijk voor een groot deel van deze maffiaorganisatie. Fallon is een zwakke schakel die hij zich niet langer kan veroorloven.  

Nu Fallons oude, vertrouwde leven steeds verder uit elkaar valt, heeft ze Luca harder nodig dan ooit. Maar kan ze voorbij de leugens en het bedrog kijken? Liefde verbindt hen waar geheimen hen uit elkaar hebben gedreven. Zelfs na alles wat er gebeurd is, heeft Fallon nog steeds Luca’s hart in haar handen. Zijn leven is echter in handen van het Syndicaat. Hoe kan Luca een leven opbouwen met de vrouw van wie hij houdt en tegelijkertijd trouw blijven aan een organisatie die boven elke wet staat? Het is een keuze die voor hem onmogelijk is – tot omstandigheden hem dwingen te kiezen en het voor Luca een zaak van leven of dood wordt.   

Het leven is niet zwart-wit, het leven is zelfs niet grijs; het is eerder een compleet andere, niet te identificeren kleur als je je ogen daadwerkelijk opent en verder kijkt dan de maatstaven die de maatschappij oplegt.

Als je Fallon nog niet gelezen hebt, dan zou ik dat zeker doen voordat je aan Luca begint: de twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.  

Nadat Fallon erachter kwam wat Luca voor haar verborgen hield, heeft ze alle contact met hem verbroken. Het feit dat hij een van de hoogste rangen bekleedt in het Chicago Syndicaat en haar dat niet verteld heeft, is iets wat zij niet kan verkroppen. Ze probeert haar normale leven weer op te pakken, maar dat wordt haar allesbehalve makkelijk gemaakt. Angst en verdriet overheersen haar leven en Fallon begint zich af te zonderen van iedereen die haar dierbaar is. Het lijkt erop dat Luca de enige is die haar zou kunnen helpen, maar kan zij haar trots opzij zetten en hem om hulp vragen? En wil hij dat nog wel na alles wat er gebeurd is?  

Ik begin te beseffen hoe ver zijn macht reikt.

Luca is een gebroken man nadat Fallon hem heeft verlaten en grijpt steeds vaker naar de fles, iets wat hem door zijn baas niet in dank wordt afgenomen. Als een vrouw je zwak maakt, moet je daarboven staan en haar volledig uit je leven bannen. Het is te gevaarlijk om je focus te verliezen, dat kan je fataal worden. Naast verdriet voelt Luca vooral woede richting Fallon. Woede omdat zij hem niet de kans geeft om zijn kant van het verhaal te vertellen, naar hem te luisteren. Dat zij zo zwart-wit denkt en geen ruimte laat voor andere gedachten of andere meningen is iets wat hij niet naast zich neer kan leggen. 
Veel tijd om erover na te denken heeft Luca niet, want er gebeuren dingen die zijn volle aandacht vragen. Vermissingen, moord… en al deze gebeurtenissen lijken om Fallon te draaien, maar wat heeft zij ermee te maken? Wat houdt zij voor hem verborgen?  

Luca is een deel van mij, zoals ik een deel van hem ben. Ik hoor bij hem, net zoals hij bij mij hoort.

De aantrekkingskracht tussen de twee blijft enorm en het is niet de vraag of maar wanneer ze weer bij elkaar zullen komen. Want dat is iets wat je als lezer wil, dat ze weer bij elkaar komen. 
Luca is net als Fallon een heerlijk boek om te lezen. Soraya Naomi heeft een uiterst fijne pen waarmee ze haar wereld voor de lezer heel geloofwaardig neerzet. Zowel Luca als Fallon worden mensen van vlees en bloed en je kunt niet anders dan met ze meeleven. Je hebt begrip voor Fallon en de keuze die zij heeft gemaakt om een punt te zetten achter haar relatie met Luca, maar aan de andere kant begrijp je ook de woede die Luca voelt jegens Fallon juist om haar keuze.  

Luca is spannend, sexy en wordt nergens overmatig klef of saai. Soraya Naomi heeft een perfecte balans gevonden tussen spanning en romantiek en ik hoop dat Dutch Venture Publishing haar overige boeken in deze serie ook gaat uitgeven.   

4 sterren voor Luca.  

Miriam  

Leave a Reply

  • (not be published)