Hieronder vinden jullie het tweede overzicht van wat er verschijnt in mei:

Vortex – Yrsa Sigurdardottir (2 mei) 
In Reykjavik wordt een tijdcapsule gevonden met daarin brieven van dertienjarige schoolkinderen die voorspellen hoe hun leven er in 2016 uit zal zien. Tussen de brieven bevindt zich ook een lijst met initialen van mensen die vermoord zullen worden. Hoewel de brief niet serieus wordt genomen, roept politieman Huldar de hulp in van kinderpsychologe Freyja bij de ondervraging van het kind dat deze boodschap schreef.
De gevonden brief wordt echter urgent wanneer verschillende lichaamsdelen opduiken in de stad, gevolgd door de moord op een man wiens initialen op de lijst voorkomen. Huldar en Freyja zullen de schrijver en de moordenaar moeten vinden, voordat die alle slachtoffers op de lijst heeft vermoord.

Reserveer bij bol.com

 

Hoek – Donald Nolet (16 mei)
Alexander “Hoek’ Holman leidt een dubbelleven. Hij is een levende legende in de kickbokswereld; als begenadigd trainer heeft hij vele vechters naar de top geleid. Tegelijkertijd is Holman sinds jaar en dag een belangrijke schakel in de criminele organisatie van André Krook, een van de laatste godfathers van de Amsterdamse onderwereld.
Holman en Krook zijn bloedgabbers, een verbond dat gesmeed werd in een ver verleden. Die hechte vriendschap komt onder druk te staan als een jonge Syrische vluchteling de boksschool binnenloopt. De jongen is het grootste talent dat hij ooit onder zijn hoede heeft gehad, maar de razendsnelle opmars van zijn nieuwe protegé plaatst ook Holman in het felle licht van de schijnwerpers. Het zorgvuldig bewaarde evenwicht tussen zijn twee levens wankelt. En de gevolgen zijn dodelijk.

Reserveer bij bol.com

 

De zwarte koning – Michael Kestemont (17 mei) 
Op de terugweg van een studentenfeest is Anna getuige van de brutale moord op een controversiéle politicus. Ze wordt meegesleurd in een koortsige queeste door Brussel, op zoek naar een geheimzinnige kunstschat die door de machtigste families van het land angstvallig wordt beschermd.
Hoe is het koningshuis betrokken bij de grootste doofpotoperatie uit de Belgische kunstgeschiedenis? En wat was de rol van de enigmatische Prins Karel, die zijn broer Leopold na de oorlog moest opvolgen? Een historische thriller over een tragische broedertwist, waarin feit en fictie met elkaar versmelten.

Reserveer bij bol.com

 

Echo – Thomas Olde Heuvelt (7 mei)
Nick Grevers en zijn klimmaatje Augustin worden aangetrokken door de Maudit, een afgelegen berg in de Zwitserse Alpen. Documentatie over de berg is schaars, het is er ongewoon stil, en als ze de vallei betreden bekruipt hen het onheilspellende gevoel dat ze niet alleen zijn.
Niet veel later is Augustin dood en ontwaakt Nick uit een coma. Hij is verminkt en heeft zijn gezicht in het verband. Een moeizame revalidatie wacht, maar algauw beseft Nick dat het niet alleen het trauma van het ongeluk is dat hem achtervolgt. Er is iets in hem gewekt…

Reserveer bij bol.com

 

Het meisje en de nacht – Guillaume Musso (21 mei)
Een jonge vrouw verdwijnt in de nacht. Drie vrienden verbonden door een tragisch geheim. Ze zien elkaar na jaren weer terug bij de reünie van hun school…

Reserveer bij bol.com

 

 

Je zal geen kwaad doen – Barbara Baraldi (2 mei)
Ooit was Aurora Scalviati de beste politieagent van haar team. Maar na een traumatiserend politieonderzoek wordt ze geplaagd door schuldgevoelens en wordt ze overgeplaatst naar het rustige Italiaanse dorpje Sparvara. Die rust blijkt echter schijn – de dag dat Aurora aankomt, wordt er een gruwelijke moord gepleegd. De muren van het huis van het slachtoffer zijn beschreven met bloed, in de onheilspellende woorden “Je zal geen kwaad doen’.
Aurora is ervan overtuigd dat dit slechts het begin is van een reeks gruwelijke moorden en dat de bloederige boodschap een aanwijzing is. Niemand luistert echter naar haar. Al snel begrijpt Aurora dat ze buiten het boekje zal moeten gaan en haar intuïtie zal moeten vertrouwen als ze deze zaak wil oplossen en meer slachtoffers wil voorkomen…

Reserveer bij bol.com

 

De laatste getuige – Liv Constantine (28 mei)
De moeder van Kate Michael, Lily, wordt vermoord in haar dure huis net buiten Baltimore. Kate probeert zich groot te houden voor haar vader en haar kind, maar ze is buiten zinnen van rouw. Gelukkig verschijnt Blaire Barrington, haar vroegere jeugdvriendin, op de begrafenis. Ze kunnen het meteen weer geweldig goed met elkaar vinden, alsof ze elkaar helemaal niet jarenlang uit het oog zijn verloren. Maar dan laat de moordenaar van Lily gruwelijke briefjes en berichtjes achter waarin Kate en haar dochter bedreigd worden. Moet Blaire ook beschermd worden of weet zij wellicht meer? Met gevaar voor eigen leven duikt de inmiddels steeds instabielere Kate zelf dieper en dieper in de zaak.

Reserveer bij bol.com

 

Boem Boem 1 – Jan van der Cruysse (28 mei)
Een handgranaat eist een gruwelijke tol onder de deelnemers van de Antwerpse marathon. Wanneer ’s anderendaags een nieuw bloedbad wordt aangericht onder de wachtende ouders bij een Brusselse schoolpoort, is België alweer wereldnieuws. Een snelle opeising door IS verrast de politie. Scholen, restaurants en hotels blijven leeg, er wordt gehamsterd en gebeden. Vluchten naar Brussel worden afgelast. Al vlug spuien de media en buitenlandse politiek onverbloemd kritiek. Want ondanks de massale inzet van specialisten en middelen vinden gerecht en politie geen spoor van de daders.
De enige die stukjes van de puzzel herkent is Alexandra Vierendeel, een voormalige legerofficier. De politie ploegt koppig voort: dit is onmiskenbaar het werk van IS. Tot Alexandra samen met een jonge journaliste het land confronteert met zijn ergste demonen: de Bende van Nijvel is opnieuw actief.

Reserveer bij bol.com

 

Leave a Reply

  • (not be published)