Titel: De trip
Auteur: Nathalie Pagie
Serie: Diego Martinez & Tara Linders #4
Uitgeverij: Boekerij
Publicatiedatum: april 2019
Aantal bladzijdes: 304
Recensie: Leontine

De tripAuteur
Nathalie Pagie (1974) is tekstschrijver en communicatieadviseur. Ze woont met haar man, dochter en zoon in Breda. De Toneelclub was haar debuut, daarna volgde De Campus, Paradijsvogels, Casa Familia, IJsengel en Rio Grande. De trip is deel 4 van de serie over Tara en Diego.

Achterflap
Journalisten Tara Linders en Diego Martinez zijn op Hawaï voor de tv-opnames van het extreme adventure-programma De Trip. Tara doet verslag voor dagblad De Dageraad en Diego werkt er als redacteur. Als een van de kandidaten gewond uitvalt, grijpt Diego zijn kans en springt in. Terwijl hij zich aan de levensgevaarlijke challenges waagt, komt Tara op het spoor van een commune, met aan het hoofd de excentrieke Cassandra. De communeleden zijn volledig in de ban van deze vrouw en als zij meer lijkt te weten over Tara’s pijnlijke verleden, wordt ook Tara’s nieuwsgierigheid gewekt.

Plots dreigt de Mauna Loa-vulkaan, de grootste ter wereld, eerder tot uitbarsting te komen dan werd voorspeld en moet iedereen het eiland verlaten. Maar juist dan wordt een van de communeleden dood aangetroffen en blijkt Cassandra spoorloos. Wat heeft zij te verbergen? Tara en Diego blijven op het eiland om in een race tegen de klok en met gevaar voor eigen leven de waarheid te achterhalen.

Mijn mening
De trip is alweer deel vier in de serie over Tara en Diego. Na Aruba, de Belgische Ardennen en Mexico is het nu de beurt aan Hawaï om het decor te vormen voor weer een spannend verhaal. Tara en Diego zijn in Hawaï om mee te werken aan een televisieprogramma: de Trip waarin duo’s uit verschillende landen het tegen elkaar opnemen in uitdagende en soms gevaarlijke spellen. Als een van de deelnemers dusdanig gewond raakt dat hij niet meer mee kan doen, biedt Diego aan om zijn plaats in te nemen. Tara heeft ondertussen een eigen missie die haar flink in de problemen brengt.

Nathalie Pagie heeft wederom een spannend verhaal neergezet met Tara en Diego in de hoofdrol. In relatief korte hoofdstukken wordt het verhaal beetje bij beetje opgebouwd. Pagie schrijft met een vlotte pen waardoor je als lezer het ene na het andere hoofdstuk verslindt. Het verhaal wordt ook steeds vanuit een ander perspectief verteld.

Ik vind Tara en Diego een heerlijk koppel om over te lezen. Dat eigenwijze van Tara brengt haar elke keer in de problemen. Heerlijk. We krijgen steeds weer nieuwe informatie waardoor de personages interessant blijven. Vooral over Tara krijgen we dit keer persoonlijke informatie welke voer kan zijn voor een vijfde boek in deze serie.

Het plot zit goed in elkaar. Er worden een aantal lijntjes uitgegooid door Nathalie Pagie die aan het einde mooi samen komen. De spanning wordt langzaam opgebouwd. Ondanks een aantal goede spanningsmomenten, was het einde toch niet helemaal wat ik ervan verwacht had. Voor mijn gevoel had hier net iets meer in gezeten.

Spanning: 3
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 3

Ik geef De trip 3,5 ster.

Leontine

Leave a Reply

  • (not be published)