Hier is alweer het laatste overzicht van wat er in mei in de (virtuele) boekhandels verschijnt:

De stille dood – Volker Kutscher (6 mei)
Maart 1930: de gevierde actrice Betty Winter wordt tijdens opnames van een geluidsfilm door een schijnwerper getroffen en in eerste instantie lijkt het een ongeluk, tot Gereon Rath aanwijzingen vindt die op moord wijzen. Terwijl zijn collega’s de voortvluchtige verlichter verdenken, zoekt Rath in een andere richting en staat er al snel alleen voor. Wanneer er nog een actrice wordt vermoord, brengt het onderzoek Rath van rivaliserende filmproducenten, naar het Berlijnse Chinatown, en in de onderwereld. Maar als ook Raths vader en ex hem nodig hebben, dreigt het allemaal te veel te worden..

Reserveer bij bol.com

 

Onbegrensd – Anja Maas (13 mei)
Rechercheur Sylvia Pronk is op vakantie in Zuid-Frankrijk. Haar verlof wordt verstoord door de onrustbarende verdwijning van Francine Huibregts die met haar gezin een paar huizen verderop verblijft. De Franse rechercheur Ludovic Lebon, die de zaak leidt, verbiedt Sylvia zich ermee te bemoeien. Dat houdt haar echter niet tegen.
In Nederland vindt een wandelaar een verminkt lichaam in de duinen bij Hargen aan Zee. Sylvia krijgt de zaak en constateert tot haar verbijstering dat de moord gelinkt is aan de vermissing in Frankrijk. Samen met haar politiepartner Tim Maassen betreedt ze een voor hen verrassende wereld, waarin ze zich met verve vastbijt. De hoeveelheid aanwijzingen die zowel in Frankrijk als in Nederland gevonden worden, vraagt om een nauwe samenwerking met de Franse recherche.
Een nieuwe brute moordaanslag verandert de tactiek van het rechercheteam. Sylvia moet onverwachte grenzen over om de moordenaar te grijpen.

Reserveer bij bol.com

 

Kaapse corruptie – Mike Nicol (7 mei)
Privédetective Fish Pescado houdt zich meer bezig met zijn surfplank dan met zijn zaken. Aan zijn luie strandleventje komt een eind als hij een opdracht krijgt van Vicki Kahn: advocaat, pokeraar, wereldvrouw. Fish’ zoektocht naar een moordenaar leidt hem naar de politiecommissaris, een man met een oogje op Vicki en een smerig verleden vol neushoornsmokkelaars, huurmoordenaars en geheime informatie die letterlijk goud waard is. Al snel weten Vicki en Fish niet meer wie er nog te vertrouwen is – en wie het op hun leven heeft voorzien.

Reserveer bij bol.com

 

Black-out – Dalilla Hermans (7 mei)
De moord op een jonge activiste zet het land in rep en roer. Iedereen heeft zijn mening klaar over de moordenaar: een vleesgeworden internettrol die zijn woorden omzette in daden. Maar is dat wat er echt gebeurd is? Dit boek vertelt het verhaal van een schijnbaar doodnormale jongen die achter zijn computerscherm transformeert tot een echte bully en uiteindelijk in de cel belandt voor moord. Terwijl hij zijn vonnis afwacht en stilaan alle controle verliest, krijgt het verhaal van de vermoorde Maya vorm. Was zij echt zo onschuldig als de rouwberichten en krantenkoppen beweren?

Reserveer bij bol.com

 

Sabotage – André Hoogeboom (1 mei)
In zijn Finse cel krijgt voormalig F1-teambaas Kalle Alhainen bezoek van zijn vaders oud-monteur die beweert verantwoordelijk te zijn voor het dodelijk ongeluk van Kalles vader in 1984. Als Kalle vervroegd vrijkomt heeft hij nog maar één missie: het achterhalen van de ware toedracht. Hij moet terug naar een tijd zonder elektronica, waarin formule 1-auto’s werden bestuurd door stoere mannen die moedig in levensgevaarlijke auto’s stapten. Als hij dicht bij de waarheid komt, rijt hij oude wonden van een conflict open, dat al lang vergeten was, en begint te graven in een beerput van geheimhouding, nepotisme en vriendjespolitiek. De prijs die hij moet betalen is hoog, maar de waarheid is hem nu alles waard. Zelfs zijn leven…

Reserveer bij bol.com

 

Buitenspel – Margje Woodrow
Nynke en Jimmy gaan met hun voetbalteams op trainingsweekend. De pranks zijn voorbereid. Er wordt van alles meegesmokkeld in de tassen. Maar tijdens de eerste nacht gaat het gruwelijk mis: in het bos vindt Jimmy het dode lichaam van zijn vriend Mattias. De politie tast in het duister.
Dan blijkt ook Soraya, Nynkes vriendin, spoorloos. Waar is ze? Volgen er nog meer slachtoffers?
Nynke en Jimmy ontdekken dat niet iedereen de waarheid spreekt. Was de teamspirit wel zo goed? Kunnen ze elkaar eigenlijk wel vertrouwen?

Reserveer bij bol.com

 

Ze zien mij niet – Alice Bakker (13 mei)
Aaron heeft leuke vrienden, verveelt zich op school en houdt van voetbal. In de stad Vierblad, waar hij woont, woeden de laatste tijd veel branden. Een daarvan komt wel heel dichtbij: het huis van de tante van Kira, een van de meiden uit zijn vriendengroep, brandt af. Met zijn vrienden gaat hij op zoek naar de dader. De aanwijzingen die ze vinden wijzen gek genoeg naar… de groep! Is Thomas, al zijn hele leven zijn beste vriend, de brandstichter? Of een van zijn andere vrienden?
Ik sta daar gewoon, maar ze zien mij niet. Ze zien mij nooit. Ik ben eigenlijk niet bang dat ze me pakken. Logisch, mij zoeken ze niet…

Reserveer bij bol.com

 

De andere overzichten gemist? Je vindt ze hieronder:

Deel 1

Deel 2

Deel 3

Deel 4

 

Leave a Reply

  • (not be published)