Titel: Een onbekend leven
Auteur: Susie Steiner
Serie: Manon Bradshaw #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: Cargo
Vertaling: Daniëlle Stensen
Publicatiedatum: februari 2019
Aantal bladzijdes: 364
Recensie: Manon

Een onbekend levenAuteur
Susie Steiner is opgegroeid in Noord Londen, heeft Engels gestudeerd en werkte 20 jaar als journalist o.a. voor The Guardian. Zij woont nog steeds in Londen met haar man en twee kinderen. Na 72 uur is haar tweede boek en was een bestseller in Engeland. Meer informatie over Susie en haar werk vind je op: susiesteiner.co.uk.

Achterflap
Een jongeman bloedt op straat dood, slechts enkele meters verwijderd van een politiebureau. Een toevallige passant probeert hem nog te helpen, maar net voor de man sterft noemt hij de naam van een vrouw: ‘Saskia’. Brigadier Manon Bradshaw werkt sinds ze zwanger is eigenlijk alleen nog maar aan cold cases, maar een moord zo vlak naast haar werkplek wekt haar interesse. De man blijkt een bekende, steenrijke bankier te zijn, en hij heeft directere banden met Manon dan ze wil. De eerste aanwijzingen in de zaak leiden zelfs allemaal naar haar gezin, en tot haar verbazing zal ze zich moeten verdedigen tegen de verdenkingen van haar collega’s. Manon gaat op onderzoek uit, maar kan dat wel als de verdachten zo dicht bij haar staan?

Mijn mening
Een onbekend leven start met Jon–Oliver die niet fijn aan zijn einde komt, waardoor ik er gelijk beter voor ga zitten. Manon Bradshaw, die inmiddels is verhuisd naar een rustigere omgeving vanwege haar adoptiezoon Fly en haar zwangerschap, houdt zich alleen nog maar bezig met cold cases. Alleen deze moord komt voor haar toch wel dichtbij aangezien het haar ex-zwager is. Dat niet alleen, zelfs haar zoon Fly wordt verdachte in deze zaak. Kan Manon zijn onschuld bewijzen? En vooral is hij wel zo onschuldig?

Hij is nu doodsbang, nerveus legt hij een hand op zijn borst. Zijn overhemd is doorweekt, ook al regent het niet. Hij kijkt naar zijn hand. Er glinstert iets donkers, welke kleur het heeft is vanwege de duisternis en de oranjeachtige straatverlichting niet te zien.

Na het eerste deel met Manon Bradshaw in de hoofdrol waren mijn verwachtingen hoog en helaas heeft Susie Steiner die voor mij niet waargemaakt. Manon is in dit deel zwanger en totaal niet de stoere agente uit deel 1. Waarom je dan opeens niet meer stoer kan zijn, maar alleen nog een snotterende zwangere vrouw, is voor mij een groot raadsel. Uiteraard weet ik dat hormonen opspelen, maar een zo ander persoon was minder fijn om over te lezen.
Davy daarentegen die ik in Na 72 uur nog wat onvolwassen vond, komt in dit verhaal helemaal tot bloei.

Aan de schrijfstijl van Susie Steiner is ten opzichte van haar vorige boek niks veranderd. Uitgebreide karakteromschrijvingen en korte hoofdstukken vanuit verschillende personages, waardoor het verhaal wel tot zijn recht komt alleen de echte spanning ontbrak.
Hopelijk komt in het volgende deel de stoere Manon weer bovendrijven.

Spanning: 2,5
Plot: 3
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3
Psychologie: 3

Een onbekend leven van Susie Steiner krijgt van mij 3 sterren

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)