Titel: Schoolfeest
Auteur: Simone Kortsmit
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Clavis
Publicatiedatum: januari 2019
Aantal bladzijdes: 216
Recensie: Margot

Auteur
Simone is geboren op 11 februari 1971 in Roosendaal. Ze woont samen met haar gezin in Landsmeer. Ze schreef meerdere boeken over onder andere turen en musicals. Deze twee zijn geschreven samen met haar dochters, de ene zit namelijk op turnen en de ander is gek op acteren. Ze schreef ook thrillers voor volwassenen, ‘Schoolfeest’ is haar eerste thriller voor jongeren.

Achterflap
De zestienjarige Yrsa Bellami wordt dood gevonden op het schoolplein. Alles wijst op zelfmoord. Haar beste vriendin Chelsea is lamgeslagen: waarom koos Yrsa voor de dood? Om haar te herdenken, nodigt Chelsea hun vriendengroep uit voor een weekend aan de kust. Maar het mooie lenteweer slaat om. En er is geen elektriciteit, geen wifi. Ondertussen lopen de irritaties in het vakantiehuisje op. Was Yrsa wel zo geliefd? Of bevindt zich in hun midden een moordenaar?

Mijn mening
Het verhaal begint bij Chelsea die samen met wat vrienden naar een vakantiehuisje aan het strand gaat. Ze gaan daarheen om Yrsa te herdenken, die op de dag na het schoolfeest zelfmoord had gepleegd. Chelsea kan het nog steeds niet helemaal geloven, Yrsa zat juist vol met enthousiasme en energie, waarom zou ze dan toch voor de dood hebben gekozen? Als ze eenmaal allemaal in het huisje zijn gebeuren er steeds raardere dingen, de stroom valt uit, ze horen geluiden. Zal de waarheid over Yrsa’s dood nu dan naar boven komen? Als lezer word je precies door de dagen meegenomen: de avond van het schoolfeest, de dag dat Yrsa zelfmoord pleegde en het weekend in het vakantiehuisje.

Ze trapt om zich heen. Het water is hier ondiep. Ze moet zichzelf omhoogduwen. Maar zodra ze haar hoofd optilt, voelt ze opnieuw een stomp in haar rug. Weer valt ze voorover het water in. Opeens is het geluid weg en alles donker.

Ik vond het een superleuk boek om te lezen! De personages worden goed beschreven en daardoor kun je de hoofdpersonen en de locaties ook heel goed inbeelden. De hoofdstukken zijn steeds perspectieven van de personages, het ene hoofdstuk lees je het bijvoorbeeld uit het perspectief van Nathan en het andere hoofdstuk weer uit het perspectief van Margot. Dit boek is absoluut een aanrader als je van spannende boeken houdt!

Ik ben niet langer wie ik was. En het verbaast me dat niemand dat ziet of merkt. Het bewijst maar weer dat iedereen altijd en overal alleen maar met zichzelf bezig is.

Spanning: 4,5
Plot: 4
Leesplezier: 4,5
Schrijfstijl: 4
Originaliteit: 4
Psychologie: 4

4 sterren voor Schoolfeest.

Margot

Leave a Reply

  • (not be published)