Titel: Nice Nice
Auteur: Kiki van Dijk
Genre: Thriller
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Publicatiedatum: April 2019
Aantal bladzijdes: 282
Recensie: Danielle

Kiki van Dijk is een pseudoniem van een bekende Nederlandse auteur.

Het rustige Delftse leventje van Jacky, een bekende ontwerper van parfums, wordt ruw verstoord door een schokkend bericht. Haar flamboyante zus Christine is na een nare val in coma geraakt. Halsoverkop vliegt ze naar haar geboorteplaats Nice, waar Christine een makelaarskantoor runt. Wakend bij haar zus beseft Jacky dat ze hun duistere familiegeschiedenis niet langer kan negeren. Als vervolgens blijkt dat bij de val mogelijk opzet in het spel was, heeft Jacky geen andere keus dan de confrontatie aan te gaan met de mysteries uit haar verleden.

Het verhaal start vanuit Delft waar Jacky vol overgave haar parfumeriezaak runt. Zodra ze het bericht krijgt dat haar zus Christine in coma ligt vliegt Jacky meteen over naar haar geboorteplaats Nice.
Zoals we wel van Kiki gewend zijn, wordt de omgeving waarin het verhaal terecht komt met duidelijke details beschreven.

Jacky heeft enkele jaren bewust de stad gemeden maar ze ontkomt er nu niet aan om alle emoties, die ze weggestopt heeft, onder ogen te zien. De oorzaak van de val waardoor Christine in coma is geraakt wordt steeds verdachter en ondertussen ben je er al niet meer zeker van of de naaste vrienden van Christine wel allemaal te vertrouwen zijn.

De laatste dagen moest ze zoveel informatie verwerken, dat ze af en toe in een soort vacuüm belandde. Alsof haar geheugen de deur dichtgooide, geen nieuwe gegevens toeliet en haar vervolgens gedachteloos achterliet.

Kiki van Dijk heeft een soepele schrijfstijl en weet in het verhaal de spanning op te bouwen. Alhoewel het niet een thriller is die echt onder je huid gaat kruipen, blijft op de vraag wie er verantwoordelijk is van alle mysterieuze gebeurtenissen tot ver aan het einde een open antwoord. De familiegeschiedenis zorgt voor een emotionele waarde in het verhaal die je naar het einde toe soms een brok in je keel veroorzaakt.

Al met al zijn de boeken van Kiki zeker de moeite waard om te lezen als je tenminste geen hoogstaande psychologie en/of thrillerspanning verwacht.

Leesplezier: 4
Originaliteit: 3
Psychologie: 2,5
Plot 3
Schrijfstijl: 4
Spanning: 3

Nice krijgt van mij 3 sterren.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)