Titel: Shadows Shadows
Auteur: Jennifer L. Armentrout
Serie: Lux 0.5
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Vertaling: Erica Rijsewijk
Publicatiedatum: Februari 2019 (paperback juni 2019)
Aantal bladzijdes: 177 (e-pub)
Recensie: Manon

Auteur
Jennifer L. Armentrout is een Amerikaanse schrijfster van YA, NA en romans. Wanneer ze niet aan het schrijven is, spendeert ze haar tijd aan lezen, het kijken naar zeer foute zombiefilms en aan haar man en Jack Russel Loki. Voor meer informatie over haar boeken en Jennifer zelf, neem even een kijkje op haar website: www.jenniferlarmentrout.com.

Achterflap
Shadows is de prequel voor de echte fans van de Lux-serie van Jennifer L. Armentrout. Niet Katy en Daemon, maar Daemons broer Dawson en Bethany staan in Shadows centraal. Dawson wil zijn identiteit als Luxen verborgen houden, dus een relatie beginnen met een mens is geen optie. Maar de aantrekkingskracht tussen hem en Bethany valt niet te ontkennen. De geheimen die hij met zich meedraagt, veranderen haar leven en brengen haar in gevaar. Deze novelle van Jennifer L. Armentrout is echt een cadeautje voor iedereen die de Lux-serie heeft verslonden, zie: www.zomerenkeuning.nl.

Mijn mening
Het deel met Dawson in de hoofdrol over hoe hij en Bethany elkaar hebben leren kennen. Uiteraard als je de Lux-serie hebt gelezen, weet je wel iets van hun verhaal, maar niet het fijne ervan. Bethany is het nieuwe meisje in de klas en Dawson valt als een blok voor haar. Hij wil het niet, aangezien hij een alien is en Bethany een mens, maar liefde laat zich nu eenmaal niet leiden. Algauw zijn ze hopeloos verliefd op elkaar, maar hoe vertelt Dawson haar dat hij een Luxen is en niet van de aarde komt? Vooral de andere Luxen zijn niet blij met hun relatie. Zijn broer Daemon begrijpt niet hoe je voor een mens kan vallen!

Vanaf het moment dat ze haar oog op hem had laten vallen, had Bethany kunnen weten dat Dawson Black problemen betekende met een hoofdletter P, die allemaal besloten lagen in zijn gespierde lijf van een meter tachtig en die ontwapende glimlach van hem.

Uiteraard vond ik het een heerlijke aanvulling op de Lux-serie, aangezien ik van de vorige delen echt heb genoten. Mooi om te lezen hoe ze elkaar hebben leren kennen, hoe Bethany erachter komt dat Dawson een alien is. En hoe het MvD (Ministerie van Defensie) hen heeft laten verdwijnen. Al miste ik wel de humor van Katy en ook van Daemon. Maar juist daardoor laat Armentrout zien dat het alhoewel het familie is, het toch hele verschillende types zijn. Heb je de hele Lux-serie gelezen, dan mag deze gewoonweg niet ontbreken in je collectie.

Iets in hem begreep wel dat een mens een dergelijke val nooit kon overleven, hoe hij ook neerkwam, maar voor Beth..voor zijn Bethany mocht dat niet opgaan. Dit..dit kon niet waar zijn.

4,5 ster voor Shadows

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)