Titel: Moordgeheim Moordgeheim
Auteur: Natasza Tardio
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Kluitman
Publicatiedatum: April 2019
Aantal bladzijdes: 88
Recensie: Lotte

Auteur
Natasza Tardio is niet alleen een Nederlandse schrijfster, ze heeft ook als journalist gewerkt bij Ezzulia en Crimezone/Hebban en ze schrijft ook voor het Bol.com leesmagazine als literair journalist.
Natasza heeft verschillende jeugdthrillers geschreven, onder andere de boeken: Moordvrienden, Meedogenloos, Vlucht en Moordgeheim. Daarnaast schrijft ze ook non-fictie boeken, bijvoorbeeld een biografie over Francien de Zeeuw, de eerste vrouwelijke militair en een verzetsstrijder.

Achterflap
Cloë heeft een fantastisch idee voor de schoolopdracht: onderzoek doen naar de schietpartij die zes jaar eerder op haar school plaatsvond. Bij die schietpartij op het Drieluik College kwamen drie leerlingen, een leraar en de dader om. Zijn beste vriend Milo werd vrijgesproken.

Ondanks haar goede bedoelingen sluit Cloë op weerstand van haar omgeving. Niemand lijkt over de gebeurtenissen van zes jaar geleden te willen praten. Maar Cloë is vastberaden. Haar onderzoek leidt al snel tot heftige confrontaties en wanneer haar pad kruist met dat van Milo ontdekt ze pas echt waarom ze het onderwerp beter had kunnen laten rusten…

Mijn mening
Moordgeheim is een boek dat volgt op het eerste boek dat Natasza heeft geschreven, Moordvrienden. Je hoeft het eerste boek niet perse te lezen om Moordgeheim te begrijpen, dat heb ik zelf ook niet gedaan, maar ga ik zeker wel doen!

Het boek wordt geschreven vanuit twee verschillende perspectieven, die van Cloë en Milo. Dit vind ik persoonlijk altijd wel erg leuk om te lezen, want op deze manier lees je hoe de andere personen denken en leer je ze wat beter kennen dan vanuit het perspectief van de ander. Cloë is een zelfverzekerd meisje die, ondanks dat haar vrienden het niet zo’n goed idee vinden, toch de schietpartij die op school heeft plaatsgevonden als onderwerp te kiezen voor haar schoolopdracht.
Ook vind ik het fijn dat het niet al te lange hoofdstukken zijn, dat vind ik altijd wat prettiger lezen. Over het algemeen vind ik het een erg leuk boek, wel een beetje aan de korte kant, hij heeft maar 88 pagina’s.

Het is een spannend boek, en de schrijfster heeft er ook voor gezorgd dat het op die momenten ook zo blijft. Het is zeker een aanrader!

3,5 ster

Lotte Bakker

Leave a Reply

  • (not be published)