Titel: Lef Lef
Auteur: Erna Barth
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Clavis
Publicatiedatum: Maart 2019
Aantal bladzijdes: 141
Recensie: Margot

Auteur
Erna Barth woont in Rotterdam, ze studeerde onderwijskunde en was na haar studie voor haar kinderen gaan zorgen. Dat ze daarna boeken ging schrijven verwachtte niemand. Toch is het haar gelukt om een boek uit te brengen: Lef. Waarom ze schrijfster werd? Uit liefde, liefde voor verhalen vertellen.

Achterflap
Lef wordt wakker in een ziekenhuis. Hij weet niet meer wie hij is. De dokter en zijn moeder maken hem niet veel wijzer. Wie is die dokter eigenlijk? En is die vrouw wel zijn moeder?
Lef gaat op onderzoek uit en ontdekt iets waardoor hij meteen uit het ziekenhuis moet vluchten. Op straat ontmoet hij Ilse. Zij is op zoek naar een vriendin die plots verdween. Vinden Lef en Ilse de antwoorden waarnaar ze op zoek zijn?

Mijn mening
Het boek begint met een politieverhoor, een agent komt moe binnenlopen en vraagt de jongen tegenover hem hoe hij heet. De jongen weet het niet meer… Dan zegt hij: ’Lef! Noem mij maar lef.’ De politieagent vraagt Lef om hem het hele verhaal te vertellen, alles wat er is gebeurd waarom zijn leven nu zo op zijn kop staat. Lef gaat zijn verhaal vertellen vanaf het moment dat hij wakker wordt in een ziekenhuis, hij kan zich niks meer herinneren. Kan hij nu nog wel iedereen vertrouwen? Als hij naar een zogenaamd ‘herstelhotel’ wordt gebracht weet hij zeker dat er iets niet klopt, maar wat?

Ik heb het, en ik heb het nodig. Lef.

Toen ik het boek begon te lezen vond ik het niet zo leuk en meeslepend, maar later toen ik er helemaal inzat kon ik niet stoppen! Het is een heel spannend verhaal over Lef die zijn identiteit wil vinden en Ilse die er alles aan doet om haar beste vriendin weer te vinden. De personages worden goed beschreven en ik kan ze zo voor me zien. Echt een gaaf boek!

Het wachten duurt maar en duurt maar. Ik puk blaadjes van de struiken en scheur ze in stukken, ik keil kluitjes aarde tegen een boom en hou het hotel in de gaten. Als Ilse terugkomt dan, dan… Wat een idioot.

Spanning: 3,5
Plot: 4
Leesplezier: 4
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 4
Psychologie: 3,5

4 sterren

Margot Hijman

Leave a Reply

  • (not be published)