Titel: OnafwendbaarOnafwendbaar
Auteur: Natasha Madison
Serie: Soulmate #1
Genre: Roman-Feelgood
Uitgeverij: SVM Publishing
Vertaling: Olga Hoekstra
Publicatiedatum: April 2019
Recensie: Danielle

Over de auteur
Als haar neus niet in een boek ligt, of als haar vingers over een schrijfbord vliegen, is Natasha Madison in de keuken bezig met het maken van gastronomische maaltijden. Je kunt haar vinden, op vier centimeter hoge hakken, in de auto die door haar kinderen bestuurd wordt, of misschien met haar echtgenoot die zijn zakenreizen plant. Het is maar goed dat haar personages doen wat ze zegt, want zelfs haar Labrador luistert niet naar haar…

Het moment waarop alles veranderde, gebeurde echt niet op zo’n clichématige ‘en toen barstte de bom’-manier. Het leek meer op een nachtmerrie. Ik was alleen klaarwakker toen ik mijn man – de vader van mijn kinderen, de liefde van mijn leven, al sinds toen we op de middelbare school zaten, – op heterdaad betrapte, terwijl hij die ‘daad’ deed met een ander. Vanaf dat moment, was ik klaar met mannen. Ik had er nooit op gerekend dat Cooper Stone, de prachtige, maar o zo arrogante ster van de NHL, mijn leven en mijn schaatshal ondersteboven zou schoppen. Ik leef voor mijn kinderen. Cooper leeft voor ijshockey. We zijn zo verschillend als dag en nacht, maar de aantrekkingskracht tussen ons is onafwendbaar.

De inhoud van het boek zorgt ervoor dat je van tevoren al heerlijke leesuurtjes verwacht. De vertaling van Olga Hoekstra voegt daar meestal nog wat extra’s toe. Dus snel beginnen is dan ook het beste voorstel.

Parker is, nadat ze bedrogen is door haar man James, alleen achtergebleven samen met haar twee kinderen. Ze heeft de ijshockeybaan overgekocht van haar vader en is daar na haar scheiding het grootste gedeelte van de tijd te vinden. Ze geeft ijshockeyles aan kinderen en helpt NHL-spelers te revalideren bij een blessure. Op de dag dat Cooper onder haar hoede komt te vallen voor zijn revalidatie wordt er meteen duidelijk wie hier de broek aan heeft, althans dat denkt hij. Maar Parker laat zich niet uit het veld slaan. Al snel zijn de rollen toch wel enigszins omgeslagen en is Cooper toch wel erg blij dat hij door Parker getraind wordt.

Hoeveel laxeermiddel zou een persoon binnen kunnen krijgen zonder dat hij naar het ziekenhuis moet? Ik neem me voor om dat te gaan googelen.

Onafwendbaar is een vlotte feelgoodroman waarbij de seksscenes eruit spatten. Helaas wordt het machogedrag van Cooper net te snel afgebogen naar een man die toch wel heel graag een soort van ‘gezinnetje’ wil stichten. Hierdoor verliest het verhaal te snel de kracht om een sterkere performance van Cooper te maken.
Parker is nog onzeker doordat haar ex-man haar zo aan de kant heeft gezet en heeft dan ook niet echt het vertrouwen in Cooper. Als dan ook nog zijn ex-vriendin Monica zich opnieuw in de strijd gaat gooien is Parker er helemaal klaar mee.
Onafwendbaar is de vertaling van het eerste deel van de ‘Something So’ serie. Het is een iets te doorsneeverhaal waarbij de erotiek tussen Cooper en Parker wel voor een aangename opvulling zorgt. Of de volgende boeken rondom deze serie qua verhaal meer inhoud bevatten moet nog blijken, hopende dat ze vertaald worden.

Ik geef Onafwendbaar 2,5 ster.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)