Titel: Het verloren lijkHet verloren lijk
Auteur: Nancy Bastiaans
Genre: Thriller
Uitgeverij: Ambilicious
Publicatiedatum: Mei 2019
Aantal bladzijdes: 160
Recensie: Danielle

Nancy Bastiaans (1971) nam na jarenlang beroepsmatig schrijven de ‘creative pen’ in de hand. Meerdere malen verschenen haar korte verhalen in Schrijven Magazine. In diverse bundels werden verhalen van haar gepubliceerd, waaronder op vrouwenthrillers.nl. Het verloren lijk is haar debuut.

Vijf jaar na de moord op haar man wordt Lil Magill gerekruteerd voor de geheime organisatie ‘Dravenge’. Haar missie ‘Eliminatie Hofman’ wordt naarmate ze meer te weten komt over haar verleden, steeds persoonlijker. Wanneer zelfs haar grote liefde onbetrouwbaar blijkt, ligt het lot van vele kinderen volledig in haar handen.

Het verhaal start met een proloog die al veel vraagtekens neerzet want wie is Leon? En wie is Michel, die niet echt een vriend lijkt te zijn van Leon? Vervolgens gaat het verhaal verder met Lil die in een bizarre situatie terechtkomt op weg naar haar vriendin Els. Daar zal ze nooit aankomen aangezien het verhaal een sterke wending krijgt.

Al snel beland je in een spionage-achtige thriller waarbij enkele partijen elkaar achterna zitten. Waar ze naar op zoek zijn en wie bij wie hoort is onduidelijk. Naarmate het verhaal vordert lijkt niemand meer te vertrouwen en staat iedereen er een beetje alleen voor.

De korte hoofdstukken zorgen ervoor dat er stoppen geen optie is. De flashbacks naar waar het allemaal is begonnen zijn subtiel in het verhaal verwerkt zonder dat je het idee hebt dat er enige herhaling opdoemt. Er heerst een snelheid in het verhaal, waardoor je helemaal in de missie opgaat van de geheime organisatie.

De sneeuw die door de takken niet meer gedragen wordt ploft op de grond. De melodie van het bos kan ik dromen en ik weet dat ik voor nu en op deze plek de enige mens ben die het verstoort.

Als debuut is Het verloren lijk van Nancy Bastiaans een heerlijke pageturner. En er zitten zeker wat ‘gelukkige samenloop van omstandigheden’ in verwerkt. Maar de continue plotwendingen en het tot het einde nog steeds niet weten wie nou wie kan vertrouwen maken dit verhaal spannend tot aan het einde. Laten we hopen dat Nancy voorlopig haar ‘creatieve pen’ niet neerlegt want dit smaakt naar meer.

Leesplezier: 5
Originaliteit: 4
Plot: 4,5
Psychologie: 3,5
Schrijfstijl: 5
Spanning: 4

Ik geef Het verloren lijk 4 sterren.

(Met dank aan uitgeverij Ambilicious voor het recensie exemplaar)

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)