Titel: De strijd met de witte wolf De strijd met de witte wolf
Auteur: Christine Charliers
Serie: In de ban van de wolf #3
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Clavis
Publicatiedatum: Oktober 2018
Aantal bladzijdes: 405
Recensie: Amanda

Cover
Een hele mooie cover, qua kleuren past het goed bij de voorgaande delen. Nu een hele mooie afbeelding van een witte wolf op de cover met sprekende groene ogen.

Auteur
Christine Charliers is getrouwd en heeft drie kinderen. Ze heeft schoonheidsverzorging gestudeerd. Ze heeft een aantal jaren in de supermarkt gewerkt. In de ban van de wolf is het eerste deel van een trilogie over Esther die door een vreemde injectie in een wolf kan veranderen. Jacht op het antiserum is het vervolg hierop. Inmiddels is het derde en laatste deel van de trilogie verschenen: De strijd met de witte wolf.

Achterflap
Finale van de In de ban van de wolf-trilogie. Een verhaal waarmee je in de huid van een wolf kruipt, waardoor je elke letter zult verslinden.
Esther en Jonathan worden nog altijd opgejaagd door Crustonic. Dat louche bedrijf doet onderzoek naar genetische manipulatie, en heeft stamcellen van de tieners nodig. Maar dat is niet het enige probleem van Esther en Jonathan. Ze worden namelijk ook belaagd door een wolf die niet te grijpen lijkt. En dan hangt er nog de geur van romantiek in de lucht. Maar het duo richt zich op één doel: er moet een einde komen aan Crustonic!

Mijn mening

Geen kracht
die sterker is
dan mijn liefde
voor jou
– Mark Galenkamp

Na de twee eerdere delen van de trilogie ben ik erg benieuwd naar het afsluitende deel. Zouden Esther en Jonathan nu eindelijk weer als normale mensen door het leven gaan? En wat moeten ze nog allemaal doen om dit uiteindelijk voor elkaar te kunnen krijgen?

Na het lezen van de proloog word je meteen weer nieuwsgierig naar Esther en Jonathan en uiteraard naar Crustonic. Daarna gaat het boek eigenlijk verder waar het vorige deel gestopt is. Hierdoor pak je het verhaal makkelijk weer op en word je weer meegesleurd in de belevenissen van Esther en Jonathan. In hoofdstuk 1 heb je al direct zoiets van: oh nee he!? Ook nu gebeurt er weer een hoop, weer een meisje vermist, Arne die de nodige bezoekjes aan Esther brengt, strijd om het antiserum en wolven, veel wolven uiteraard! Esther heeft het weer erg moeilijk in dit deel om het tegen Crustonic op te nemen. Gelukkig is ze niet alleen en krijgt ze hulp van haar vrienden. En er komt zelfs hulp uit onverwachte hoek.

De plot is goed opgebouwd, redelijk simpel, met de nodige spannende momenten en wendingen. Hierdoor blijf je wel steeds nieuwsgierig hoe nu verder en hoe het nu toch in hemelsnaam af gaat lopen.

Het boek leest lekker vlot, eenvoudig taalgebruik, pubers met herkenbare problemen, opbloeiende liefdes. Heerlijk leesvoer dus. Het wolventintje geeft het verhaal net even dat tikkeltje fantasy en spanning die het wel nodig heeft. Ik blijf het idee van het veranderen in een wolf een goed gevonden onderwerp vinden.

De combinatie tussen de normale puberproblemen, ontluikende liefdes en het wolventhema zorgen voor een lekkere Young Adult fantasy roman. Een leuke trilogie voor de nodige uurtjes leesplezier.

Het laatste deel van de trilogie, De strijd met de witte wolf, krijgt van mij 4 sterren.

Amanda

Leave a Reply

  • (not be published)