Als trouwe Karin Slaughter fan weet je dat zij in juni, zodra haar nieuwste boek uitkomt, de oceaan overvliegt om haar Nederlandse en Vlaamse fans te ontmoeten. Ruim van tevoren maakt zij altijd op bijzondere wijze bekend welke boekhandels zij tijdens haar tour zal bezoeken. Helaas was het dit jaar voor mij allemaal iets te ver weg, maar zag ik al snel dat Bookspot samen met Vriendin een meet and greet had georganiseerd in Amsterdam.

Aangezien er altijd meer fans zijn dan stoelen, moest er geloot worden en was ik een van de gelukkigen. Wat vond ik het leuk dat ik iemand mee mocht nemen en dat Miriam mee wilde! Miriam en ik hebben elkaar voor het eerst ontmoet nadat ik rennend vanuit mijn werk een boekwinkel in Amsterdam binnen stormde om nog net op tijd wat boeken te kunnen laten signeren door….jawel: Karin Slaughter.
Dat zij er al een hele middag op had zitten, interviews etc. maakte voor mij niet uit, ik kon na het maken van een paar foto’s met een stapel gesigneerde boeken naar de kassa. Het taartje dat Miriam en ik daarna gegeten hebben, hebben we altijd onthouden en we zouden dat gauw weer doen.

Na wat gepuzzel door de werkzaamheden op het spoor en op de weg, was het tijd voor taart op eerste Pinksterdag. De taart was lekker, het bijkletsen kon nog veel langer duren, maar we moesten toch echt naar het gebouw van de goede doelen loterijen, waar we in de rij konden staan om alvast het nieuwste exemplaar van Karins boek aan te schaffen dat later op de dag gesigneerd zou kunnen worden.

Na ontvangst met koffie en thee mochten we naar de zaal waar Soraya Vink Karin Slaughter zou interviewen. Wat meteen duidelijk was, was dat Soraya niet alleen het nieuwste boek Laatste Weduwe had gelezen, maar zich ook heel goed had voorbereid. Ze stelde originele vragen, die Karin met een grote dosis humor eerlijk beantwoordde. Haar boeken verschijnen overigens altijd als eerste in Nederland en Vlaanderen.
Er was ook voldoende tijd voor fans om nog vragen te stellen, iets waar Karin ook uitgebreid de tijd voor nam.

Hierna konden we aansluiten in de lange rij om onze boeken te laten signeren, op de foto te gaan en Karin stroopwafels en drop te geven. Het was overigens erg gezellig in de rij en hierbij een warm welkom voor een aantal nieuwe leden die bij ons in de buurt stonden en zich spontaan aanmelden bij Thrillers and More.

Bedankt Bookspot en Vriendin voor een goed georganiseerde middag. Miriam, bedankt dat je met me mee wilde!

Liesbeth

Leave a Reply

  • (not be published)