Op 7 juni verscheen bij uitgeverij De Barbaar Vuurvliegen van Tjarko Evenboer en wij mochten een exemplaar verloten! Met dank aan Studio Vuurdoorn.

Het verhaal

Kunstenaar Marijn van Asperen is hoogsensitief en een grote dromer. Vanwege zijn bovenmatige fantasie wordt hij niet altijd serieus genomen door zijn vrienden en familie. Als Marijn na een avond in de kroeg met een innemende man meegaat om nog wat te drinken in diens witte villa, wordt hij de volgende ochtend onder een viaduct wakker met een gapend gat in zijn geheugen. Hij herinnert zich niet hoe de avond ervoor is geëindigd en heeft geen idee wat er met hem is gebeurd.

Terwijl Marijn het incident probeert los te laten, beginnen in de maanden die volgen mysterieuze gebeurtenissen elkaar in rap tempo op te volgen. Het voelt voor Marijn alsof hij is terechtgekomen in een beangstigend levend schaakspel waarvan hij de regels niet kent. Langzaam maar zeker ontdekt hij dat iemand het op zijn leven heeft gemunt. Maar vormen zijn bizarre ervaringen wel de werkelijkheid, of beeldt hij zich alles in?

Vuurvliegen is een meeslepende pageturner die de lezer laat balanceren op de flinterdunne grens tussen fantasie en realiteit. Een thriller over schilderkunst – in zowel haar meest zuivere als haar meest dodelijke vorm.

Over de auteur

Tjarko Evenboer (1983) werd bekend als tekenaar en co-auteur van de populaire cartoon Evert Kwok. Evert Kwok, die in 2018 zijn 15-jarig bestaan vierde, heeft honderdduizenden fans op social media en een reeks albums in de winkels. Evenboer is tevens scenarist voor Donald Duck weekblad.

Wat moet je doen om kans te maken op dit boek? Beantwoord de volgende vraag:

  • Hoe wordt de cartoon Evert Kwok door Jochem Myer ook wel genoemd?

Het antwoord is: Jochem Myer noemde Evert Kwok ‘De Messi van de woordgrap!’.

De winnaar is:

  • Kelly Antheunisse

Gefeliciteerd!

Niet gewonnen? Bestel bij:

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)