Titel: Break A LegBreak A Leg
Auteur: Chinouk Thijssen
Serie: Truth or Dance #2
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Clavis
Publicatiedatum: Mei 2019
Aantal bladzijdes: 270
Recensie: Yfke

Cover
De covers van de serie Truth or Dance hebben (uiteraard) met ballet te maken en hebben ook een duister randje, dat bij elk deel een stukje donkerder wordt. Ook bij Break a leg is het raak; we zien een ballerina die met de rug naar ons toe zit. Dat geeft je bij voorbaat al een unheimisch gevoel, al kan je niet uitleggen waarom (behalve misschien dat je deel 1 hebt gelezen). Een heel goede keuze voor dit deel!

Auteur
Chinouk Thijssen (Rotterdam, 1983) is een veelzijdige boekenwurm. Ze heeft een grote collectie die ze op kleur sorteert, schrijft zelf artikelen en boeken én ze is een van de bekendste boekvloggers van Nederland. Op haar eigen YouTube-kanaal geeft ze een kijkje in haar leven als auteur. Naast het schrijven van young adult-thrillers, werkt Chinouk als redacteur en als columnist voor Zakenmeisje.nl. Al dat harde werk leverde haar in 2017 de vierde plaats op in de verkiezing Rotterdamse Zakenvrouw van het Jaar.

Achterflap
DACHTEN JULLIE DAT HET NU WAS AFGELOPEN? THINK AGAIN. TRUTH OR DANCE BEGINT NU PAS ECHT. Dit jaar zou alles anders worden. Maar nu India is toegelaten tot de vervolgopleiding van het conservatorium wordt ze ook daar lastiggevallen. Via de groepschat Truth or Dance stuurt een anonieme stalker haar en haar vriendinnen Lisa, Nikki en Zoë nieuwe opdrachten – nog gevaarlijker en met nog ergere gevolgen als ze niet gehoorzamen. De meiden leven voor het ballet, maar zijn ze klaar voor een dans des doods?

Mijn mening
In een recent interview zei Chinouk Thijssen dat in deze trilogie de opdrachten van Truth or Dance steeds gevaarlijker worden en de gevolgen steeds groter. Ik was al halverwege Break a leg toen ik dat las en, holy shit (sorry), wat is het waar.

Hoewel het even geleden is dat ik deel 1 las, zat ik al heel snel weer in de wereld van Truth or Dance. Je krijgt de tijd om weer in die wereld te komen en te zien waar de meiden nu zijn, voordat Truth or Dance onvermijdelijk weer de kop op steekt en hun levens overhoop gooit. Al snel is duidelijk dat Truth or Dance zeker nog niet klaar is met de vriendinnen. De mysterieuze appgroep heeft merkbaar invloed gehad op de vriendschap tussen India, Lisa, Nikki en Zoë, en je vraagt je af of dit lang goed zal blijven gaan. Zeker nu het allemaal steeds gevaarlijker wordt.

In dit deel is ook ruimte voor de liefde. India krijgt haar eerste vriendje (en zij is niet de enige die een relatie krijgt of verliefd is in Break a leg). Dat geeft zeker een extra dimensie aan het verhaal; als je als tiener gaat daten, is het sowieso al een zoektocht naar de beste manier om je nieuwe relatie en vriendschappen evenveel aandacht te geven. Bij India is er ook nog de dreiging van de mysterieuze Truth or Dance en de wetenschap dat iedereen om wie je geeft en alles wat je liefhebt gevaar loopt.

Het lijkt wel alsof degene achter de Truth or Dance-chat steeds meer macht heeft en steeds verder gaat om niet alleen de vriendinnen het leven zuur te maken. Aan het einde weet je echt even niet meer wie je moet verdenken of wat Truth or Dance motiveert, want niemand is veilig. De spanning wordt heel goed opgebouwd en je wordt regelmatig verrast en geschokt. Dat belooft wat voor deel 3! Ik kan alvast niet wachten, want ook deel 2 van de Truth or Dance-serie was weer heerlijk.

Break a leg van Chinouk Thijssen geef ik 5 sterren.

~Yfke Brandhout

Bekijk op bol.com

Leave a Reply

  • (not be published)