Titel: ShayShay
Ondertitel: Ik haat dat ik van je hou
Auteur: Tijan
Genre: New Adult
Uitgeverij: Tinteling Romance
Vertaling: Jacodine van de Velde
Publicatiedatum: September 2019
Aantal bladzijdes: 307
Recensie: Miriam   

Het verhaal
Kennedy Clarke wil op de universiteit helemaal opnieuw beginnen. De middelbare school was een drama en de universiteit was een nieuwe kans. Een rechtenstudie en een paar nieuwe regels die niet zo moeilijk te volgen waren: geen knappe jongens, geen drama, een nieuw jaar, een nieuwe plek, een nieuwe ik. 
Geen probleem zou je zeggen. 
Totdat Shay Coleman op het toneel verschijnt. Aanvoerder en quarterback van het footballteam, de leukste en populairste jongen op de universiteit. Voor Kennedy is het haat op het eerste gezicht. Tenminste, dat houdt ze zichzelf voor en daar houdt ze zich aan vast….maar hoe lang houdt ze dat vol?  

Ik schudde mijn hoofd. Ik wilde niet bang zijn. Ik wilde helemaal niets zijn. Ik onderdrukte het.

In het begin is het even wennen: je valt namelijk meteen in het verhaal. Je bent als lezer direct getuige van een scene waaruit blijkt dat Kennedy Clarke een enorme hekel heeft aan Shay Coleman. 
Kennedy is niet bepaald op haar mondje gevallen en dat wordt haar niet altijd in dank afgenomen. Ze heeft behoorlijk wat haar op haar tanden en kan enorm fel uit de hoek komen, maar is een goede vriendin voor diegenen die er een kunnen gebruiken. Je merkt dat ze anderen niet snel haar vertrouwen geeft en dat ze in het verleden enorm gekwetst is, maar wat er precies gebeurd is, blijft lang onduidelijk.  

Shay Coleman blijkt helemaal niet de arrogante kwal te zijn waar Kennedy hem voor hield en daar zit ze helemaal niet op te wachten. Haar regels zijn haar heilig en ze doet er alles aan om met name zichzelf eraan te houden. Shay en Kennedy draaien continu om elkaar heen en de vraag is niet of, maar wanneer de vonk dan eindelijk overspringt.   

Tijan schrijft heerlijke boeken en dat is met Shay (Ik haat dat ik van je hou) niet anders. Kennedy is een beetje vreemd en ik vind haar niet helemaal goed uit de verf komen, ondanks dat het hele verhaal vanuit haar perspectief wordt verteld. Het duurt namelijk behoorlijk lang voordat je weet (je kunt het wel raden) waarom ze haar regels heeft en waarom ze er zo op gebrand is zich aan die regels te houden. Op het moment dat het waarom naar buiten komt, valt het eigenlijk een beetje weg tegen alles wat er eerder in het verhaal gebeurt.  

Shay is een heerlijk personage en het duwen en trekken tussen hem en Kennedy is door Tijan erg goed neergezet; de chemie spat van de pagina’s. Wat mij betreft had Shay wel meer uitgediept mogen worden. Hij is er zeker interessant genoeg voor en een paar hoofdstukken vanuit zijn perspectief had wellicht voor een wat beter evenwicht gezorgd. Mooi hoe stabiel hij blijft ten opzichte van een soms irrationele Kennedy en dan vroeg ik me toch af: ‘wat gaat er nu in hem om?’ 

Naast romantiek en humor is er zeker ook ruimte voor wat zwaardere onderwerpen wat het verhaal een klein duister randje geeft. Tijan weet een en ander goed te doseren (al was less wel more geweest) en dat zorgt ervoor dat Shay (Ik haat dat ik van je hou) lekker leest en zeker een aanrader is. Hopelijk gaat Tinteling Romance meer boeken van Tijan op de Nederlandse boekenmarkt brengen!  

3,5 ster voor Shay (ik haat dat ik van je hou).
 

Miriam 

Volg de blogtour!!

 

Leave a Reply

  • (not be published)