Titel: Aquila Aquila
Auteur: Ursula Poznanski
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Lemniscaat
Vertaling: Esther Ottens
Publicatiedatum: Mei 2019
Aantal bladzijdes: 334
Recensie: Manon

Auteur
Ursula Poznanski werkte als medisch journalist voor ze fulltime jeugdromans begon te schrijven. Inmiddels zijn ook thrillers voor volwassenen aan haar veelbekroonde oeuvre toegevoegd. Bij Lemniscaat verschenen van haar hand ook Erebos, Saeculum, Layers en Elanus. Voor meer informatie over Ursula zie: www.ursula-poznanski.de

Achterflap
Nika zwerft door de Italiaanse stad Siena. Ze weet niet meer wat er de afgelopen twee dagen is gebeurd. Wel weet ze dat niet alleen haar mobiele telefoon, haar sleutels en haar paspoort weg zijn, maar ook haar huisgenoot Jenny is verdwenen…
Thrillerexpert Ursula Poznanski sleept Nika door de middeleeuwse straatjes van Siena in een mysterie over monsterlijk verraad vol raadselachtige symbolen en misleiding.

Mijn mening
Nika wordt wakker op haar kamer in Siena en kan zich absoluut niet herinneren wat er afgelopen nacht is gebeurd. In de badkamerspiegel ziet ze twee opvallende dingen, een schaafwond in haar gezicht en twee woorden op de spiegel Laatste Kans. Nika wil een foto maken en komt dan tot de ontdekking dat ze haar telefoon kwijt is, maar ook haar kamergenote Jenny blijkt niet op haar kamer te zijn. Nika voelt zich misselijk en wazig, heeft ze dan zoveel gedronken gisteravond? Als dan blijkt dat ze zit opgesloten in haar appartement, een briefje met raadselachtige zinnen vindt en haar sleutels kwijt is, vindt Nika het toch wel verontrustend worden. Zeker nadat ze de tv heeft aangezet en erachter komt dat ze niet een nacht maar twee dagen kwijt is. Nadat Nika door de vriend van Jenny en de vriendelijke huisbaas bevrijd wordt uit haar situatie, begint haar speurtocht door Siena. Want wat is er gebeurd afgelopen twee dagen en nog belangrijker: waar is Jenny?

Ze verzette zich niet meer. Liet zich willoos door de straten trekken, door wijken waar ze tot nu toe amper was geweest.

Als lezer word je meegenomen in de puzzel die Nika moet oplossen. Het verhaal start met Nina die misselijk wakker wordt, waardoor je meteen midden in het verhaal zit. Dat doet Poznanski wel goed, je wil weten waarom Nika zich zo voelt en waarom is ze opgesloten in haar appartement?

Maar in haar hart wist ze dat ze zichzelf iets wijsmaakte. Ze was in de val gelopen, dat besefte ze al voor ze een stap achteruit deed en in het licht van haar telefoon las wat er in het houterige witte letters op de deur stond.

De spanning en tempo die in het begin van het boek goed op dreef zijn, zakken in het midden echt wel in. Poznanski neemt de tijd om de raadselachtige gebeurtenissen rond Nika goed in beeld te brengen en dat remt de spanning af. Gelukkig pakte Poznanski het snel weer op waarmee het tempo terugkomt in het verhaal met een goed en onverwacht einde. Aquila is een spannende young adult voor tieners die graag puzzelen!

Spanning: 3
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 3,5

3,5 ster voor Aquila

Manon

Leave a Reply

  • (not be published)