En we gaan nog even door, het valt mee hoor voor juli 😉 echt waar, hierna nog maar 1 lijstje!

Thuiskomen – Jackie van Laren (9 juli)
Freddy van Ee is een succesvol schrijfster die met haar twee katten in een schattig dijkhuisje in Amsterdam-Noord woont. Ze houdt er niet van om in de belangstelling te staan, maar laat zich toch door haar uitgeefster overtuigen om mee te doen aan een tv-spelletje. In het panel zit ook de beroemde Nick Jacobs, een van oorsprong Nederlandse countryzanger die vroeg in zijn carrière naar de VS is verhuisd en nu in Nederland is omdat zijn moeder zorg nodig heeft. Nick en Freddy vinden, vol verwondering, iets bij elkaar waarvan ze beiden niet hadden gedacht dat het nog zou kunnen.
De half-Surinaamse Odile Norton is opgevoed door haar alleenstaande moeder Serafina, die nooit heeft willen zeggen wie Odiles vader is. Wat Odile wel weet is dat het iemand was voor wie haar moeder meer voelde dan voor de stoet bedpartners die daarna volgde. Als Serafina ongeneeslijk ziek wordt, verbreekt Odile haar toch al slechte relatie en trekt bij haar moeder in. Samen kijken ze veel naar het tv-spelletje waarin Freddy en Nick meedoen. Het valt Odile op dat haar moeder een ongewone fascinatie heeft voor Nick; zal Serafina haar zwijgen nog doorbreken voordat het te laat is?

Bekijk op bol.com

 

De ketting – Andrew McKinty (9 juli)
Het is een ochtend als alle andere. Rachel Klein zet haar dochter af bij de bushalte en begint aan haar dag. Maar een telefoontje van een onbekend nummer verandert alles. De beller vertelt Rachel dat haar dochter vastgebonden en gekneveld op de achterbank van zijn auto ligt. Als ze haar ooit weer wil zien, moet ze losgeld betalen en een ander kind ontvoeren. Dit is geen gewone kidnapping: de beller is zelf een moeder wier zoon is ontvoerd en als Rachel niet doet wat haar wordt gezegd, zullen beide kinderen sterven.
Rachel maakt nu deel uit van De Ketting, een oneindig en ingenieus plan dat ouders verandert in criminelen – en iemand heel rijk maakt. De regels zijn eenvoudig, de morele keuzes onmogelijk: vind snel geld, zoek een eigen slachtoffer en bega een vreselijke daad waarvan je 24 uur geleden nog dacht dat je er nooit toe in staat zou zijn.
De genieën achter De Ketting weten dat ouders alles voor hun kinderen overhebben. Wat ze niet weten is dat zelfs de sterkste ketting maar zoveel druk kan verdragen… tot hij breekt.

Bekijk op bol.com

 

Kon ik het maar zeggen – Hannah Beckerman (2 juli)
Audreys familie is dertig jaar geleden volledig uit elkaar gevallen: haar twee volwassen dochters, Jess en Lily, praten niet meer met elkaar en haar kleindochters hebben elkaar zelfs nog nooit ontmoet. Ooit is er iets gebeurd met Jess’ tweelingzusje Zoe, vlak voordat ze stierf, dat moeder en dochters van elkaar heeft vervreemd, ook al delen ze nog zo veel liefde en mooie herinneringen.
Tot Audrey op een dag een moedige beslissing neemt: ze wil heel graag dat zij en haar dochters weer de eenheid worden die ze vroeger waren, en ze neemt zich voor het verleden nu voor eens en altijd het verleden te laten zijn en met een zonnige blik naar de toekomst te kijken. Ze is vastbesloten de lucht te klaren en te vertellen wat er is gebeurd, al die jaren geleden. Zal haar moederliefde genoeg zijn om haar dochters weer samen te brengen, voor het te laat is? Zullen ze de kleine en grote leugens uit het verleden achter zich kunnen laten en de weg terug naar elkaar weer vinden?

Bekijk op bol.com

 

Een nieuwe droom – Robyn Carr (16 juli)
Dat haar steenrijke man een fraudeur was, wist Emma inmiddels wel, maar zijn zelfmoord zag ze niet aankomen. Na een jaar vol rechtszaken blij¬ ze berooid en alleen achter. De enige aan wie ze nog hulp kan vragen is haar jeugdvriendin Riley, die haar toen ze achttien waren vreselijk heeft verraden.
Riley heeft inmiddels een eigen bedrijf en biedt Emma schoorvoetend een baantje aan als schoonmaakster. De sfeer tussen hen blij¬ echter gespannen, en Riley wil alles strikt professioneel houden. Het maakt Riley dan ook woest als ze erachter komt dat Emma weer contact heeft met haar broer Adam.
De vraag is of de twee vrouwen elkaar – en zichzelf – ooit kunnen vergeven, zodat ze eindelijk aan een nieuwe toekomst kunnen denken.

Bekijk op bol.com

 

Dwaalspoor – Jørn Lier Horst (9 juli)
Alleenstaande moeder Sofie Lund is klaar voor een nieuwe start als ze in het huis trekt dat haar grootvader haar naliet. In de kelder van haar nieuwe huis vindt ze een kluis die aan de vloer vastgeschroefd zit. De inhoud ervan lijken de geruchten dat haar grootvader een smokkelaar was te bevestigen. Maar in de kluis bevindt zich ook iets sinisterders: een pistool.
Sofies vriendin, Line Wisting, overtuigt haar ervan dat ze het pistool moet afgeven bij de politie.
De vondst van het pistool geeft een nieuwe aanwijzing in een lopend moordonderzoek dat geleid wordt door William Wisting. Maar ook zaait het twijfel over een andere zaak. Wisting besluit zijn onderbuikgevoel te volgen en beide zaken aan nader onderzoek te onderwerpen.

Bekijk op bol.com

 

Onder mijn huid – Marijke Verhoeven (8 juli)
Alleenstaande moeder Julia Kroonenberg verliest zichzelf in een onstuimige affaire met de charmante Mike Farrell, tot ze ontdekt dat hij zich bezighoudt met duistere zaken. Wanneer Mike op mysterieuze wijze verdwijnt, gaat Julia samen met Mike’s broer Connor naar hem op zoek. Een zoektocht waarbij ze haar eigen leven in gevaar brengt…

Bekijk op bol.com

 

De ex – Alafair Burke (25 juli)
Als Olivia hoort dat haar ex-verloofde Jack Harris is gearresteerd voor een drievoudige moord twijfelt ze er geen seconde aan dat hij onschuldig is. De enige vraag die er rest: wie zou er zo ver gaan om hem in de val te laten lopen, en waarom?
In een poging haar vroegere fouten goed te maken besluit ze Jack te helpen. Maar terwijl er meer en meer ijzingwekkend bewijs opduikt dat tegen hem spreekt, begin je samen met Olivia te vermoeden dat zíj degene is die gemanipuleerd wordt. De man die ze kende had dit nooit kunnen doen… maar wat als ze hem nooit écht gekend heeft?

Bekijk op bol.com

 

Vals – Vervloekt – Mel Wallis de Vries (2 juli)
Lizzy, Melanie en Dominique gaan een weekend naar een afgelegen huis in de Ardennen. Daar ontdekken ze dat er ooit vier meisjes hebben gelogeerd die bijna zijn vermoord… Sindsdien staat het huis leeg en verkeert het in een vervallen staat. Ze proberen hun angst weg te lachen, maar al snel gebeuren er vreemde dingen. En dan doet Dominique een bizarre vondst. Heel langzaam komt het verleden tot leven. Herhaalt de geschiedenis zich?

Bekijk op bol.com

 

Backpack – Marlies Slegers (18 juli)
Josefien – Joos voor haar vrienden – heeft de tijd van haar leven wanneer ze drie maanden door Indonesië backpackt. Ze ontmoet op Bali de excentrieke Colette, de surfer Wayan, de vrolijke Linde en de Australische Chase. Wanneer ze op een dag geskimd wordt en geld nodig heeft, weet Chase wel een manier om snel aan geld te komen. Joos besluit eenmalig een drugsdrop te doen, maar Chase heeft andere plannen en Joos komt staat er ineens alleen voor. Als Linde dan ook nog verdwijnt, raakt Joos alle controle kwijt. En dan slaat het noodlot toe…

Bekijk op bol.com

 

Deel 1 vind je hier 

Leave a Reply

  • (not be published)