Titel: De kinderen die het bos in gingen De kinderen die het bos in gingen
Auteur: Lina Bengtsdotter
Serie: Charlie Lager #2
Genre: Thriller
Uitgeverij: HarperCollins
Vertaling: Ydelet Westra
Publicatiedatum: Mei 2019
Aantal bladzijdes: 384
Recensie: Danielle

Lina Bengtsdotter (1977) groeide op in Gullspång, waar de Charlie Lager-serie zich afspeelt. Tegenwoordig woont ze met haar kinderen in Stockholm, en werkt ze als docente Zweeds en psychologie. De vrouw die terug moest werd in Zweden verkozen tot thrillerdebuut van het jaar.

De tegendraadse detective Charlie Lager moet terug naar haar geboortedorp, het ingeslapen dorp Gullspång. De laatste tijd heeft ze vreemde terugkerende dromen over nachtelijke wandelingen met haar moeder. Steeds weer keert een beeld van een landhuis terug, een landhuis dat een grote rol blijkt te spelen in de cold case waar Charlie op is gezet. Dertig jaar geleden verdween een jong meisje, Francesca, uit Gullspång. Het lijkt erop dat ze te veel wist over de dood van een klasgenootje. Omdat Francesca zelf nogal een buitenbeentje was in het kleine dorp, geloofde niemand haar aanvankelijk. Totdat ze plotseling zelf verdween. Samen met journalist Johan Ro duikt Charlie Lager in de als verloren beschouwde zaak. Maar dan komen ze iemand op het spoor voor wie het verleden nog altijd leeft, iemand die de waarheid koste wat kost verborgen wil houden…

In de proloog wordt teruggegaan naar de avond waarop Paul, de vriend van Francesca, op een nog steeds onverklaarbare wijze verdwijnt. Het leven van Francesca raakt hierdoor helemaal van slag. Zij is er heilig van overtuigd dat Paul door een misdrijf om het leven is gekomen. De dag dat Francesca opeens zelf van de aardbodem verdween is inmiddels 27 jaar geleden en haar verdwijning is nog steeds niet opgelost.

Ik wist niet wat ik moest antwoorden, want ik had geen vraag gehoord.
‘Als God een deur sluit, zet hij wel een raam open,’ zei ik.
Op dat moment werd mijn raam door een windvlaag met een harde klap dichtgeslagen.

Charlie Lager neemt ook hier weer de hoofdrol in, aangezien ze van haar baas te horen heeft gekregen dat zij eens een aantal weken verlof moet nemen. Charlie maakt hier gretig gebruik van als ze tegen de cold-case van Francesca aanloopt. Ze keert terug naar haar geboortedorp Gullspång om zich vervolgens helemaal vast te bijten in deze cold-case.
De zoektocht naar de waarheid is in volle gang en Charlie merkt dat ze steeds meer tegenstand krijgt van de bewoners in het dorp. Ook komt ze erachter dat haar moeder bij meerdere zaken betrokken was dan wat ze zelf in haar jeugd heeft ervaren. Haar herinneringen worden steeds helderder, maar wil ze het allemaal wel weten?

Lina Bengtsdotter heeft met haar tweede boek met hoofdpersoon Charlie de lijn zeker doorgetrokken naar een hoger level ten opzichte van haar eerste boek. De verschillende verhaallijnen lopen goed in elkaar over en zijn op een spannende manier in elkaar verweven.
Het verhaal verslapt niet en blijft tot aan het einde spannend. Het personage Charlie wordt weer verder uitgewerkt en je leeft mee met de ervaringen die Francesca in haar jeugd heeft moeten doorstaan.
In de hoop dat Charlie nog vele zaken zal gaan oplossen is het uitkijken naar haar volgende boek.

Ik geef De kinderen die naar het bos gingen 4,5 ster.

Danielle

Leave a Reply

  • (not be published)