Titel: De olijfboom De olijfboom
Auteur: Lucinda Riley
Genre: Roman
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Vertaling: Anne-Marieke Buijs
Publicatiedatum: April 2019
Aantal bladzijdes: 429
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Lucinda Riley werd geboren in Ierland en schreef haar eerste boek op vierentwintigjarige leeftijd. Haar werk wordt in vierendertig landen uitgegeven. Wereldwijd verkocht ze al meer dan vijftien miljoen boeken. Op dit moment schrijft Lucinda aan de Zeven zussen – reeks, die wereldwijd bovenin de bestsellerlijsten staat.

Achterflap:

Eén zomer zal hun levens voor altijd veranderen.

Tijdens een zwoele zomer in Cyprus wordt de jonge Helena voor het eerst in haar leven verliefd.
Nu, vierentwintig jaar later, erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en besluit de zomer in Cyprus door te brengen met haar gezin. Maar zodra ze in het huis aankomt, wordt ze herinnerd aan de geheimen die ze destijds op het eiland heeft achter gelaten. Haar man, William, en haar zoon, Alex, weten niets van haar verleden. Een toevallige ontmoeting met haar jeugdliefde zorgt voor een botsing tussen Helena’s verleden en het heden, wat grote gevolgen heeft voor haar gezin. De dertienjarige Alex zoekt naar antwoorden en Helena weet dat ze niet langer kan weglopen voor de waarheid.

Mijn mening:
De olijfboom lees ik als grote fan van de Zeven zussen-serie, en ook De Nachtroos was wat mij betreft een geweldig verhaal.
De olijfboom is het verhaal van Helena en Alex, moeder en zoon die beiden om verschillende redenen tobben met hun verleden. Het is een bepaalde nieuwsgierigheid die Riley bij de lezer weet op te wekken waardoor je alleen maar door wilt lezen om te weten wat er precies gebeurd is waardoor het leven van zowel moeder als zoon zo geheimzinnig verloopt.

Op dit moment moest ze zich uit alle macht inhouden om niet weg te rennen, van haar verleden en het heden en van de consequenties van beide voor de toekomst.

Het is de nieuwsgierigheid die ditmaal voor mij de boventoon voerde, qua diepgang bleef dit verhaal voor mij te oppervlakkig. Ik werd helaas niet, zoals ik gewend ben van Riley, geraakt door emoties. De olijfboom speelt zich af op Cyprus, het huis voelt als een fijne plek maar de omgeving wordt dit keer niet mee genomen in het verhaal, een gemis wat mij betreft. De verspringingen in de tijd zoals ook heel herkenbaar in alle vorige boeken van Riley liet dit keer ook wat te wensen over, ze waren in veel mindere mate aanwezig.

Ik vind De olijfboom niet te vergelijken met de schrijfstijl van alle vorige boeken die ik van Riley heb gelezen, als dit mijn eerste was geweest weet ik niet of ik er zoveel meer van haar had willen lezen.

Ik hoop dat dit voor mij een eenmalige uitschieter is naar de mindere kant, want ik ga sowieso nog verder met de Zeven zussen-serie, het weerhoudt mij er zeker niet van om nog meer boeken van deze schrijfster op te pakken, dat staat buiten kijf.

Het kan worden verdiend, maar er kan niet voor worden betaald, het kan worden gegeven, maar nooit gekocht. En als het waarachtig aanwezig is, dan houdt het stand. De liefde.

Ik heb zeker De olijfboom wel met plezier gelezen maar het was dit keer geen uitblinker.

De olijfboom krijgt van mij 3 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)