Titel: Onderstromen Onderstromen
Auteur: Nora Roberts
Genre: Thriller
Uitgeverij: Boekerij
Vertaling: Iris Bol en Marcel Rouwé
Publicatiedatum: April 2019
Aantal bladzijdes: 478
Recensie: Bianca

Over de auteur:
Nora Roberts (1950) is een van de meest gelezen auteurs ter wereld. Van haar ruim 220 titels werden al meer dan 500 miljoen exemplaren verkocht en een groot aantal kwam meteen op nummer 1 van de New York Times- bestsellerlijst terecht. Nora Roberts woont met haar man in Boonsboro, Maryland.

Achterflap:
In het idyllische stadje Lakeview lijkt de familie Bigelow het perfecte gezin te zijn. Vader Graham is een succesvolle chirurg, moeder Eliza is een graag geziene verschijning binnen de hechte gemeenschap van het stadje. Maar achter de gesloten deuren leven de kinderen Zane en Britt in angst. Hun vader houdt het gezin in een ijzeren greep, en zij hebben geleerd dat zo goed mogelijk voor de rest van de wereld verborgen te houden. Tot de dag dat Zane vier minuten te laat is en de fout maakt met zijn vader in discussie te gaan. De consequenties verscheuren de familie, en de ouders belanden in de gevangenis. Zane en Britt groeien op bij hun liefhebbende tante en grootouders, maar de gebeurtenissen van de dag hebben hun sporen achter gelaten.

Inmiddels is Zane een succesvolle advocaat geworden, en keert terug naar Lakeview, vastbesloten om de demonen van vroeger voor altijd te laten rusten. Zijn tante en zus wonen nog altijd in het stadje, maar er is ook een nieuwe bewoonster, Darby McCrae. En onder haar vrolijke uiterlijk schuilt een dieper trauma dan Zane kan vermoeden.

Mijn mening:
Onderstromen is naar mijn mening een thriller waarbij de term romantiek ook zeker zal passen, de romantiek voert voor mij de boventoon.
Onderstromen is het verhaal van Zane en Britt, broer en zus, getekend voor het leven door hun verleden.

Zodra je start met lezen voel je de angstige dreiging binnen het gezin Bigelow, beide ouders roepen zoveel weerstand op dat ik ze gewoon haat, ik weet dat haat een verschrikkelijk woord is maar meer kan ik er echt niet van maken.
Het boek is opgebouwd uit vier delen en tijdens het eerste deel krijg ik echt meerdere keren tranen in mijn ogen, wat is dit een verschrikkelijke nachtmerrie.

Het is een thriller die een iets andere uitleg nodig heeft, zowel Zane als Britt beleven angstige momenten die ervoor zorgen dat ze hun leven niet zeker zijn. Ondertussen voel je hun strijdkracht en dorzettingsvermogen om al op zeer jonge leeftijd belangrijke keuzes te maken. Het zijn sterke persoonlijkheden die je gedurende het lezen van het hele verhaal continu in je hart blijft sluiten. Ze maken een liefdevol gevoel in je los.

Pas in het laatste gedeelte van het boek komt er spanning in de vorm een echte thriller om de hoek kijken. Lakeview krijgt te maken met criminaliteit en personen die zichzelf niet in de hand kunnen houden en het is tot het eind toe de vraag wie hiervoor verantwoordelijk zijn.

Onderstromen is een Nora Roberts verhaal waarin de emoties weer hoogtij vieren. Wraak, boosheid, jaloezie, verdriet maar vooral veel liefde, daar draait het allemaal om.
Nora Roberts heeft mij dit keer weer tot diep in mijn hart weten te raken en daarom een boek wat voor mij alle 5 de sterren verdient. Een aanrader voor de liefhebbers van Romantic suspense.

Onderstromen krijgt van mij 5 sterren.

Bianca

Leave a Reply

  • (not be published)