Titel: Als menselijkheid mist Als menselijkheid mist
Auteur: Karine Vivier
Genre: Thriller
Uitgeverij: Karine Vivier
Vertaling: Nicolet de Jong
Publicatiedatum: April 2019
Aantal bladzijdes: 104
Recensie: Danielle

Over de auteur:
Karin Vivier is een Franse schrijfster woonachtig in Amerika.

Het verhaal:
Wat zouden een meisje, een ex-gedetineerde en een moeder met elkaar gemeens kunnen hebben? In Als menselijkheid mist hebben drie personages op hetzelfde moment in hun leven in de ogen van de maatschappij hun menselijkheid verloren. Drie personages, drie parallelle verhalen, één verhaal.

Mijn mening:
Het verhaal begint vanuit het oogpunt van een klein meisje dat op een brute manier behandeld wordt door een man. Wie die man is en waarom hij het meisje zo behandeld is dan nog volslagen onduidelijk.

Vervolgens maken we kennis met Denis. Hij heeft in de gevangenis gezeten en heeft zijn naam nog niet helemaal weten te zuiveren ondanks zijn straf.

Judith is de derde personage die een hoofdrol speelt in deze thriller. Haar dochter Hélène wordt vermist en dit veroorzaakt veel problemen in het huwelijk tussen Judith en Alain.

Nadat eenieder is voorgesteld in het verhaal wordt langzaam duidelijk wat er daadwerkelijk gaande is tussen al deze personages. Hoe triest het is waartoe het kleine meisje wordt gedwongen.

Zie je dat blonde ventje dat daar in z’n eentje zit? Ga jij maar eens de grote zus spelen! Je weet wat je te doen staat. Ik wacht op je, op de trap bij de steiger.

Karine Vivier heeft in een kortverhaal zeker weten binnen te dringen op een emotionele manier. Zeker voor het kleine meisje en Judith is het een hel om dit allemaal te doorstaan. De drie losse personages worden perfect verwerkt tot een geheel in de verhaallijn. Gelukkig laat het plot ook geen twijfels.

Ik geef Als menselijkheid mist 4 sterren.

Danielle

Ik wil Karine Vivier bedanken voor het recensie-exemplaar en hoop in de toekomst nog meer van haar te kunnen lezen.

Leave a Reply

  • (not be published)