Titel: Wanhoop
Auteur: Eva Burgers
Genre: Young Adult
Uitgeverij: De Fontein
Publicatiedatum: Juni 2019
Aantal bladzijdes: 181
Recensie: Manon

Wanhoop

Auteur
Eva Burgers werkte jarenlang als rechercheur bij de afdeling zware criminaliteit. Daarnaast heeft ze als journalist bij verschillende kranten gewerkt en als redactiemedewerker bij een uitgeverij. Haar liefde voor schrijven en kennis van criminaliteit combineert ze in haar boeken. Voor meer informatie over Eva en eerdere boeken die zij heeft geschreven, zie haar website: www.evaburgers.info

Achterflap/Samenvatting
Olivia twijfelt over haar relatie met Roan en besluit tot zijn wanhoop om een half jaar naar Parijs te gaan. Als ze een baantje vindt in de Parijse boekwinkel Shakespeare and Company en daar bevriend raakt met Susan en Lily, is ze hem al bijna vergeten. Tot het moment dat ze anonieme dreigberichtjes ontvangt. Wanneer ze op weg naar huis wordt gevolgd, voelt ze zich niet langer veilig. Maar juist als de politie wil ingrijpen, verdwijnt Olivia spoorloos.

Mijn mening
Het verhaal begint met Olivia die wakker schrikt uit een nachtmerrie, waardoor je er meteen goed voor gaat zitten. En het zet zich voort met Olivia die anonieme dreigberichtjes ontvangt. Ze vermoedt dat ze afkomstig zijn van haar vriend Roan, aangezien hij niet blij is dat ze een pauze in hun relatie heeft ingelast. Zeker omdat ze spontaan heeft besloten om voor een tijdje naar Parijs te gaan. Ze gaat logeren in het huis van haar tante, die een aantal maanden weg is. Bij een boekwinkel in Parijs vindt ze al snel een baan, waar ze de Nederlandse Susan en Lizzy leert kennen. Olivia denkt in Parijs veilig te zijn, maar als de anonieme dreigberichtjes doorgaan en ze wordt gevolgd, voelt ze zich niet langer veilig. Is Roan haar gevolgd naar Parijs en is hij de anonieme berichtgever of is er nog iemand in het spel? Olivia schakelt de politie in, maar zijn zij op tijd en kunnen ze haar helpen?

Olivia had nog even naar haar moeder gezwaaid toen ze de hoek van de straat om was gelopen. De trieste blik in haar ogen liet Olivia niet los.

Wanhoop is geschreven vanuit Olivia en Christian Bogers van Team Moordzaken Amsterdam. Aan het begin van hoofdstukken komen fragmenten voor uit de nachtmerries die Olivia beleeft. In het begin liep ik niet over van enthousiasme, het verhaal af en toe wat saai zelfs en niet spannend. Maar je leert Olivia ondertussen wel goed kennen en de spanning wordt langzaam opgebouwd. Halverwege het boek kon ik het niet meer wegleggen en bleef ik lezen tot de ontknoping. Want wie bedreigt Olivia?

Op het moment dat Olivia de sleutel in het slot stak, vloog er iets met een enorme snelheid langs haar heen.

Eva Burgers weet als oud-rechercheur waar ze over schrijft en dat is zeker te merken in Wanhoop. Haar schrijfstijl is lekker vlot en beeldend, ik denk zomaar dat dit niet mijn laatste Eva Burgers boek is!

Spanning: 3,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 3
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 3,5

4 sterren voor Wanhoop

Manon Hijman

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)