Namens Jacqueline Zirkzee mogen wij een exemplaar verloten van haar roman De eerste priesteres, uitgeverij London Books.

Het verhaal

‘Op die verre dag, in die lang vervlogen nacht, in dat verre jaar, in de tijd dat Anu de hemel in bezit nam,’ begint het verhaal van de eerste priesteres. – Gilgamesj, Sumerisch kleitablet.

Volgens de vroegste bronnen werd de aarde toen zij jong was bevolkt door de Anunnaki, de nakomelingen van Anu. Zij leerden de mensen de geheimen van een hogere beschaving. Wie waren zij werkelijk? En was het hun bedoeling een strijd tussen hemel en aarde te ontketenen?
Als rampspoed het Dorp van de Reiger treft, kan de Aardemoeder haar kinderen niet langer beschermen. Inanna, de kleindochter van de ziener, zal een pad betreden waar geen mens ooit van terugkeerde. Het wordt een reis met grote gevolgen.
Voor alles is een eerste keer. Maar wat als die ene keer je laatste kans betekent?
Er is geen schrift. Er zijn geen steden.
Er zijn eindeloos veel mogelijkheden.

‘Ik drink je verse melk, mijn herder, vul mijn botervat met honingzoete room.’ – erotische hymne, Sumerische plaquette

In Latijns-Amerika is het christendom, dat de roomskatholieke conquistadores met zich meebrachten, diep verweven met de oorspronkelijke natuurgodsdienst. De indianen zien Moeder Aarde als een zorgzame moeder, die de mens overvloed schenkt. Offers zijn nodig om het evenwicht in stand te houden. Maar soms is wel een heel groot offer nodig…

Over de auteur

Jacqueline Zirkzee is een Nederlandse auteur. Na haar debuutroman Mykene, een historische roman over de Trojaanse Oorlog, schreef ze een bewerking van de legende van Tristan en Isolde: Het Boek van Tristan en Isolde.

Wat moet je doen om kans te maken? Beantwoord via een e-mail de volgende vraag:

  • Van welke briefroman was Jacqueline Zirkzee co-auteur?

Stuur je antwoord via een e-mail voor 31 augustus 2019 naar info@thrillersandmore.com onder vermelding van ‘Priesteres’. Ben je al lid van onze Facebook-groep? Nee? Kom er gezellig bij en mis niets van onze winacties, interviews en ander leuk nieuws! Dat kan als je hier klikt 🙂

Succes!


Bestel dit boek bij Bol.com

Bestel dit boek bij Libris.nl

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)