Titel: Het dubbele geheim van de familie Lessage
Auteur: Sandrine Destombes
Genre: Thriller
Uitgeverij: Xander Uitgevers
Vertaling: Floor Borsboom
Publicatiedatum: Juni 2019
Aantal bladzijdes: 349
Recensie: Bianca

Het dubbele geheim van de familie Lessage

Over de auteur:
Sandrine Destombes (1971) volgde een opleiding aan de academie voor beeld en geluid in Parijs, waar ze al haar hele leven woont. Het dubbele geheim van de familie Lessage is een bestseller in Frankrijk en markeert haar grote doorbraak als thrillerauteur.

Achterflap:
Augustus, 1989, in het kleine dorp Piolenc, in de Franse Vaucluse, verdwijnen Solène en Raphaël, de elfjarige tweeling van de familie Lessage. Drie maanden later wordt een van de twee gevonden. Dood.
Juni, 2018. Opnieuw verdwijnen kinderen in Piolenc. Als een macabere echo van dertig jaar geleden begint de nachtmerrie opnieuw, wat het dorp in een angstige shocktoestand brengt.
Alle aanknopingspunten verwijzen naar de oude zaak en alle betrokkenen lijken hun onschuld te verliezen.

Mijn mening:
Wanneer in 2018 plots twee kinderen verdwijnen, lijkt dit verband te houden met een verdwijning van zo’n twintig jaar geleden. Victor en Luce Lessage, de ouders van de toentertijd vermiste tweeling, hebben nooit kunnen accepteren dat een van hun twee kinderen nooit is teruggevonden. De dood van een kind is verschrikkelijk maar de onzekerheid van een vermist kind is nog erger, niet wetend wat er is gebeurd en of je kind nog leeft is een lijdensweg die je niet af kunt sluiten.

Jean Wimez, een politieagent met pensioen en vriend van Victor heeft de zaak nooit kunnen laten rusten. Als de recente verdwijningen plaats hebben gevonden wordt hij bij de zaak betrokken.
Er ontstaat een moeizame jacht waar niemand maar dan ook niemand grip op lijkt te krijgen.
Alle lijnen die uit worden gezet worden net zo makkelijk weer van tafel geveegd. Teveel vage aanwijzingen maken de zaak zo op het eerste gezicht onoplosbaar, zelfs tijdens het lezen verlies je het vertrouwen op succes.
Soms wordt zelfs doorlezen vermoeiend omdat elke aanwijzing tot een dood spoor leidt. Pas gedurende het laatste gedeelte van het verhaal weet Destombes mij te verbluffen.

Als ik het boek dichtsla, ben ik echt flabbergasted: wat een ongelooflijk complex plot heeft Destombes uitgewerkt. Dat heeft me echt totaal overdonderd.

Waar ik zo ongeveer op de helft van het boek neigde het boek wat saai en eentonig te vinden daar het puur en alleen het uitpluizen van aanwijzingen betrof en ik geen diepgang in de personages ervaarde, was de tweede helft van het boek een ware pageturner. De psychologische uitwerking van enkele personages was vanaf toen echt fenomenaal, jammer dat het naar mijn idee net even te lang duurde voor ik echt meegezogen werd in een absurd goed doordacht verhaal.

Originaliteit: 4
Schrijfstijl: 3
Leesplezier: 3
Spanning: 3
Psychologie: 5
Plot: 5

Het dubbele geheim van de familie Lessage krijgt van mij 4 sterren.

Bianca


Bestel dit boek bij Bol.com

Bestel dit boek bij Libris.nl

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)