Titel: Skoftig
Auteur: Marleen Hartog
Genre: Thriller
Uitgeverij: Vior Webmedia
Publicatiedatum: Juni 2019
Recensie: Danielle

Skoftig

Het verhaal
Wat gebeurt er als je de controle over je eigen leven verliest?
Skoftig is een snelle thriller over een aantal jongvolwassenen die zoekende zijn. Wie beheerst de kunst om zich werkelijk los te maken van zijn verleden? En wie raakt verstrikt in het web van de toekomst?
Tijdens het kermisweekend in een dorp in West-Friesland worden alle relaties in moordend tempo op scherp gesteld. Het is kiezen of verliezen. Wie overleeft zijn verleden?
Stap jij in deze draaimolen?
Een zoektocht.
Een ontvoering.
Een zelfdoding.
Een gezin dat uit elkaar spat.
Een moord. (Of meer dan één…)
Dit boek is kermis.
Dit boek is Skoftig.

Over de auteur
Marleen Hartog (1984) haar voorliefde voor gruwelijk spannende verhalen kwam op jonge leeftijd al tot uiting. Ze verslond boeken en met haar eindeloze fantasie verzon ze graag verhalen. Haar droom was thrillerschrijfster worden. Voordat ze haar eerste thriller Skoftig in 2019 uitbracht, schreef ze drie non-fictie boeken.

Wat gebeurt er als je de controle over je eigen leven verliest?

Mijn mening
Skoftig is een snelle thriller over een aantal jongvolwassen die zoekende zijn. Wie beheerst de kunst om zich werkelijk los te maken van zijn verleden? En wie raakt verstrikt in het web van de toekomst?
Tijdens het kermisweekend in een dorp in West-Friesland worden alle relaties in moordend tempo op scherp gesteld. Het is kiezen of verliezen. Wie overleeft zijn verleden?

Als Laura en Micha elkaar na jaren bij toeval weer tegenkomen wordt duidelijk dat ze weinig met elkaar gemeen hebben. Hun wegen splitsen zich weer en het verhaal wordt uit beide oogpunten belicht.
Micha zet, die nadat zijn beste vriend Amos opeens spoorloos verdwenen is, een ware zoekactie op touw waarbij er verschillende personages voorbij komen. De personages blijken allemaal één voor één een verleden te hebben waarbij langzaam de rafels van loskomen.
Laura worstelt met haar ouders en schiet ook tekort in haar contact met haar zusje. Nu ze heeft besloten om het verleden achter zich te laten beseft ze dat dit toch niet zo makkelijk is als ze had gehoopt.

Het ging zoals het altijd ging. Zolang je het niet zag, bestond het niet. Het verleden werd onder het tapijt geschoven met de bedoeling om daar nooit meer onder vandaan te komen.

Skoftig heeft een thrillerachtige sfeer maar veel nadruk wordt ook gelegd op ieders verleden. Hierbij komen allerlei aspecten van het leven voorbij. De verhaallijn wordt op het laatst wel een wirwar van verschillende personages en omgevingen dat het een soort van afrafeling gaat worden om tot een goed eind te komen.

De thrilleraspecten zijn net niet krachtig genoeg weergegeven om het echt spannend te maken. Desondanks is het een aardig verhaal en zit er genoeg potentie in om nieuwsgierig te zijn naar een nieuwe thriller van Marleen Hartog.

3 sterren voor Skoftig.

Danielle

Met dank aan Marleen Hartog voor het beschikbaar stellen van het recensie-exemplaar voor de blogtour.


Bestel dit boek bij Bol.com

Bestel dit boek bij Libris.nl

Ik ben Alexander, bouwjaar 1973. Ik lees graag thrillers en fantasyboeken. Zelf schrijf ik korte verhalen, doe mee aan schrijfwedstrijden en werk aan mijn eigen boek. Ook ben ik bouwkundig tekenaar en hou ik van Formule 1 en wielrennen.

Leave a Reply

  • (not be published)