Titel: Wie denk je wel dat je bent?
Auteur: Kaat De Kock
Genre: Young Adult
Uitgeverij: Clavis
Publicatiedatum: Juni 2019
Aantal bladzijdes: 139
Recensie: Amanda

Cover
Een mooie, donkere en onheilspellende cover. We zien een meisje/jonge vrouw van achter met op de achterkant van haar jas de titel van het boek. Prima gekozen bij het boek.

Auteur
Kaat De Kock studeerde Germaanse taal- en letterkunde en werkt als freelance redacteur en vertaler. Ze heeft al een aantal Young Adult romans op haar naam staan waarin ze zoveel mogelijk onderwerpen wil bespreken die jongeren bezighouden, zoals liefde, huiselijk geweld, homoseksualiteit en anorexia. Wie denk je wel dat je bent? is haar eerste Young Adult thriller.

Achterflap
Wat een enge vent! Dat denkt Eva als ze hem voor het eerst ziet en hij haar nastaart. Maar ze besteedt er verder weinig aandacht aan. Ze heeft haar handen en haar hoofd immers vol met haar werk in de supermarkt, haar toneelrepetities en een hoogoplopende ruzie met haar bff Jana. Tot de vreemde kerel opnieuw opduikt. En opnieuw. Als Eva uiteindelijk de moed vindt om hem aan te spreken, beweert de man dat haar leven een leugen is en dat hij haar biologische vader is. En dan wordt het pas echt akelig …

Mijn mening
In Wie denk je wel dat je bent? maken we kennis met de achttienjarige Eva. Ze komt op mij over als een vrij naïeve/angstige jonge vrouw. Als ik haar leeftijd zou moeten schatten op basis van haar persoonsbeschrijving zou ik haar eerder een jaar of zestien schatten. Verder is Eva wel een goed en duidelijk omschreven personage en kan ik me haar wel inbeelden. Haar reacties komen soms wel wat kinderlijk over. Eva is ook eigenlijk het enige personage wat goed is uitgewerkt, haar moeder en de overige personages blijven erg eendimensionaal.

Ben ik dom? Ik heb me nooit dom gevoeld. Ik haalde niet de beste cijfers op school en snapte sommige dingen niet zo snel als de rest, maar dat is toch maar…school? Boekenwijsheid.

Het verhaal an sich is leuk, lekker vlot, niet overal geheel geloofwaardig. Dit laatste doet trouwens niet af aan het verloop van het verhaal. Het boek was ook zo uit. De opbouw is goed, het verhaal is spannend en je kunt je goed inleven in Eva. Ze maakt een aantal zeer beangstigende situaties mee waarbij je niet graag in haar schoenen zou staan. Wat mij vooral bij is gebleven, is het laatste hoofdstuk. Ik had dit deels zien aankomen, maar toch verraste een groot deel hiervan mij nog. Prima slot!

‘Er zijn meer soorten slim dan boekenslim’, zegt opa terwijl hij zijn boek weglegt.

Kortom, een heerlijk vlot en spannend Young Adult boek dat je in no time uit hebt.

Spanning: 3,5
Plot: 3,5
Leesplezier: 3,5
Schrijfstijl: 3,5
Originaliteit: 3,5
Psychologie: 3

Hiermee kom ik uit op een mooie 3,5 ster voor Wie denk je wel dat je bent? van Kaat De Kock.

Amanda

 

Lees ook het interview dat wij hadden met Kaat De Cock


Bestel dit boek bij Libris.nl

Leave a Reply

  • (not be published)